Posturi vacante în primăriile din judeţul Giurgiu

Date:

Pentru aproape 50 de primării din cele 54 de localităţi din judeţul Giurgiu, numărul angajaţilor ar trebui majorat conform noilor prevederi legale privind numărul de angajaţi din administraţiile teritoriale – este constatarea Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu prezentată în cadrul unei conferinţe de presă.
„Dintr-un total actual de 3.143 de angajaţi în administraţiile locale ar rămâne 2.393, deci aproximativ 800 ar trebui disponibilizaţi la nivelul întregului judeţ, dar în afară de municipiu, Consiliul Judeţean şi localităţile Bulbucata, Gogoşari, Greaca, Malu, Schitu, Stoeneşti, restul localităţilor au posturi disponibile în organigramă şi le pot scoate la concurs atunci când se vor debloca posturile“, a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu.
Acesta a mai informat că la Bulbucata sunt 21 de angajaţi şi trebuie să rămână 16, la Gogoşari sunt 23 şi rămân 17, la Greaca rămân 25 din 30, la Malu, 21 din 24, la Schitu, 17 din 20, la Stoeneşti, 17 din 20, iar la municipiu sunt 796 de posturi ocupate dintr-o organigramă de 883 şi vor rămâne 545 de angajaţi.
Pentru restul localităţilor din cele 54 din judeţul Giurgiu, numărul angajaţilor este mai mic decât posturile care rezultă din noile organigrame.
În localităţile Bolintin, sunt 77 de angajaţi şi ar trebui o sută, la Mihăileşti sunt 43 şi ar putea fi 67, la Băneasa sunt 28 şi le revin 30 de posturi, la Clejani sunt 15 şi le revin 27 de posturi iar la Daia sunt 16 angajaţi şi ar putea fi 22, situaţia continuând şi pentru celelalte localităţi din judeţ.
Prefectul judeţului Giurgiu a menţionat că în aceste localităţi autorităţile pot scoate posturile la concurs atunci când va fi permis acest lucru.
Până atunci însă, Consiliul Judeţean Giurgiu are în lucru noua organigramă, din 498 de posturi fiind ocupate 428, iar după aplicarea noii legi vor rămâne 339 de angajaţi.
Şi la Prefectura Giurgiu, unul dintre cei doi subprefecţi a plecat din funcţie şi şi-a reluat vechiul loc de muncă, iar din cele 50 de posturi disponibile în organigramă, 7 sunt vacantate şi 43 sunt ocupate şi ar putea rămâne între 33 şi 40 de persoane, în cel mai bun caz.
În condiţiile aplicării noii legi, Oficiul Prefectural de la Bolintin Vale, unde erau doi angajaţi, va fi desfiinţat, iar atribuţiile acestora vor fi preluate de cei de la Instituţia Prefectului, cu sediul în municipiul Giurgiu, informează Agerpres.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...