Pompierii dâmboviţeni şi-au deschis porţile pentru vizitatori

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Manifestările aniversare au continuat cu Ziua Porţilor Deschise. Duminică, 13 septembrie, între orele 10.00 şi 13.00, la sediul ISU Dâmboviţa din Târgovişte şi în toate subunităţile din judeţ (Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina, Pichetul Potlogi şi Garda Voineşti) a avut loc „Ziua Porţilor Deschise“. Cu acest prilej, cetăţenii au putut vizita subunităţile din cadrul ISU Dâmboviţa, unde au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, exerciţii demonstrative din programul de pregătire al pompierilor militari, condiţiile de lucru ale acestora, modul de alertare şi ieşire la intervenţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea, scopul acestor manifestări a fost ca „populaţia, în a cărei slujbă suntem 24 de ore din 24, să cunoască condiţiile în care lucrăm, activităţile pe care le desfăşurăm în folosul comunităţii, pentru apărarea vieţii cetăţenilor, a bunurilor şi a mediului împotriva efectelor negative ale incendiilor, inundaţiilor, accidentelor şi altor tipuri de calamităţi, pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, să conştientizeze faptul că este mult mai uşor să previi unele evenimente, decât să acţionezi pentru înlăturarea lor, precum şi modalitatea de anunţare şi comportamentul în cazul producerii unui eveniment. De asemenea, aceste activităţi au şi scopul de a trezi spiritul civic în rândul populaţiei, care trebuie să sară în ajutorul semenilor până la sosirea serviciilor profesioniste, pentru că în dezvoltarea unui incendiu, sau unei alte situaţii de urgenţă, orice secundă contează.Cu toate că tehnica de care dispunem nu este în totalitate de ultimă generaţie, utilizând şi unele autospeciale care au ajuns la <<majorat>> , pompierii dâmboviţeni îşi îndeplinesc cu succes misiunile ce le revin şi speră ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să fie dotaţi la nivelul ţărilor dezvoltate din U.E., pentru a răspunde mai rapid în orice situaţie de urgenţă“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.
Nicoleta Andrei

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img