Pompierii damboviteni au stins mai multe incendii de vegetatie

Cele mai citite

Fumatorii neglijenti si focurile necontrolate  sunt cauzele incendiilor
Fumatorii neglijenti si focurile necontrolate sunt cauzele incendiilor

Pompierii damboviteni atrag atentia ca numarul incendiilor de vegetatie uscata este in crestere, intervenind in ultimele 24 de ore la stingerea a peste 47 de hectare de teren afectate de arderi necontrolate.

Cel mai mare incendiu a avut loc in zona localitatii Titu, unde au ars circa 15 hectare de miriste.

”Detasamentul de Pompieri Targoviste a actionat in localitatea Aninoasa pentru stingerea a peste 5 hectare de vegetatie uscata. Detasamentul de Pompieri Gaesti a actionat in localitatile Crangurile si Petresti unde au ars circa 6 hectare de miriste, iar la Doicesti incendiile s-au extins pe o suprafata de 8 hectare. Interventii au mai avut loc si in Potlogi, Varfuri, Doicesti, Corbii Mari, Butimanu, I.L. Caragiale si Finta”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dambovita, Eduard Telea.

Din primele cercetari se pare ca resturile de tigari aprinse aruncate la intamplare de fumatori neglijenti si utilizarea focului deschis fara respectarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor au fost cauzele producerii acestor incendii.

ISU atrage atentia ca arderea resturilor de vegetatie, a gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile fara obtinerea permisului de lucru cu focul si fara luarea masurilor de impiedicare a propagarii focului la vecinatati se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, iar fumatul in locurile cu pericol de incendiu este sanctionat cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie