Pompierii buzoieni se luptă, de duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea de la Mânzălești

Pompierii buzoieni se luptă, de duminică, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea de la Mânzălești

Un incendiu de pădure a izbucnit azi-noapte pe raza comunei Mânzăleşti. Forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat şi Detaşamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mânzăleşti şi pădurari, intervin de ieri pentru localizarea şi stingerea lui.

“Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere.

Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.

Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.” anunță ISU Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.