Poluare masivă în Ploiești: “Benzenul a înlocuit noaptea oxigenul oamenilor”.

Poluare masivă în Ploiești: “Benzenul a înlocuit noaptea oxigenul oamenilor”.

Alertă de poluare masivă cu benzen în Ploiești, în noaptea de 6 spre 7 iulie! Conferențiarul universitar doctor Silviu Gurlui, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, a tras un semnal de alarmă pe facebook, după ce a consultat datele de pe calitateaer.ro.

“Priviți ce se întâmplă în Ploiești. Preț de câteva ore benzenul a înlocuit noaptea oxigenul oamenilor. Dacă cumva simbolic și fără nicio legătură cu realitatea, normele naționale impun o limită de 5 unități (medie anuală), la Ploiești recordul e doborât precum la Olimpiadă, cursa de obstacole cu oameni prinși în garduri. De 30 de ori! Pare cea mai mare valoare din 2018 până astăzi. Asta în condițiile în care în aer mai pot domni și alți compuși chimici. Toți au efecte. Cine măsoară efectele însumate? Să precizez din nou. Benzenul este cancerigen. Doar 17 microgame/m3 ar putea cataliza situațiile de cancer, leucemie, la fiecare al 10.000-lea cetățean! Aseară au fost 143 micrograme/m3.
sursa datelor: APM, calitateaer.ro”, a scris profesorul Silviu Gurlui pe facebook.

Nu este prima dată când Silviu Gurlui trage un astfel de semnal de alarmă. De asemenea, ploieștenii au acuzat în repetate rânduri că aerul miroase foarte urât și că au probleme de respirație din această cauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.