Poliţiştii ialomiţeni, la datorie de Rusalii


În cursul zilei de 23 iunie, în urma acţiunilor desfăşurate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă şi a măsurilor preventive luate, nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Poliţiştii au aplicat peste 150 de sancţiuni contravenţionale. Poliţia Română recomandă cetăţenilor să respecte normele de convieţuire socială, cele privind traficul rutier şi să îşi ia măsuri minime de protecţie. Orice încălcare a normelor penale sau contravenţionale va fi sancţionată conform prevederilor legale. În perioada 22-24 iunie, peste 300 de poliţişti acţionează, zilnic, pe raza judeţului Ialomiţa, pentru ca cetăţenii să petreacă zilele de sărbătoare în siguranţă.

02191550208393236

În ziua de 23 iunie, peste 300 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor au acţionat, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Astfel, în urma activităţilor preventive desfăşurate de către structurile de poliţie, nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau incidente grave. Sărbătorirea tradiţiilor creştine în siguranţă s-a datorat însă şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

S-au constatat cinci infracţiuni: una economico-financiară, trei la regimul circulaţiei rutiere şi una de altă natură.

Poliţiştii au urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, sancţionând încălcările normelor de convieţuire socială. Au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi două la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate pentru un trafic rutier în siguranţă, poliţiştii au aplicat 124 de sancţiuni contravenţionale celor care au încălcat prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare.

În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate, au fost aplicate 172 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.390 de lei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Poliţiştii ialomiţeni, la datorie de Rusalii este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]

trackback
9 years ago

[…] Poliţiştii ialomiţeni, la datorie de Rusalii (0) […]

trackback
9 years ago

[…] Poliţiştii ialomiţeni, la datorie de Rusalii (2) […]