Politistii din judetul Ilfov au initiat ieri campania „Saptamana prevenirii criminalitatii”

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Prima pe ordinea de zi a fost „prevenirea delincventei juvenile”. Impreuna cu autoritatile de la Penitenciarul Jilava, politistii ilfoveni au mers cu un grup de elevi in vizita la aceasta inchisoare.

 

Fortul nr.13 Penitenciarul Jilava
Fortul nr.13 Penitenciarul Jilava

Acolo, copiii au stat fata in fata cu detinutii, care le-au spus celor prezenti povestea lor si i-au sfatuit pe cei mici in legatura cu ce e bine sa faca si ce nu. Totodata, ei le-au spus care sunt consecintele daca incalca legile.

Detinutii au pus accent in discutiile cu elevii pe rolul familiei in viata unui adolescent si i-au incurajat sa le ceara sfaturi parintilor, inainte de a fi prea tarziu.

Pentru scolari, ziua de ieri a fost nu numai o lectie de istorie ci si o lectie de viata, o experienta din care oamenii legii spera ca elevii sa aiba de invatat.

Andreea Chicuş

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img