Politistii din Giurgiu care au lucrat peste program sunt despagubiti

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Satui de programul prelungit si orele suplimentare neplatite, 21 de agenti de la circulatie din Giurgiu au atacat si castigat in instanta drepturile pentru cele aproximativ 17.000 de ore suplimentare pe care le-au efectuat. In urma acestei decizii, Sindicatul Politistilor din Giurgiu cere despagubiri.

Vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual Giurgiu, Ion Ghelmez, a declarat pentru Adevarul de Seara ca toti sindicalistii din Politia Giurgiu au intentat proces:

Politist care dirijeaza circulatia
Politist care dirijeaza circulatia

„Sunt implicati in aceasta actiune circa 99% dintre sindicalisti, iar SNPPC Giurgiu are 730 de membri. Vrem sa fie platite toate orele suplimentare efectuate de oamenii nostri, in perioda 2007-2009”.

In total s-au adunat zeci de mii de ore suplimentare, pentru care statul roman ar putea scoate bani foarte multi de la buget.

In acest an, in schimbul orelor petrecute peste program se dau zile libere, insa intre anii 2007-2009 acestea nu au fost compensate in niciun fel.

MAI trebuie sa plateasca orele suplimentare a 21 de agenti de circulatie din judetul Giurgiu. Ion Ghelmez a spus ca nu s-a stabilit suma totala care trebuie achitata, dar mentioneaza ca un agent care a lucrat 1.000 de ore peste limita normala ar trebui sa primeasca in jur de sapte salarii.

In urma deciziei Tribunalului Giurgiu, MAI a facut recurs la Curtea de Apel.

Andreea Chicuş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie