Un poliţist a salvat o fetiţă din flăcări

Cele mai citite

O fetiţă în vârstă de 9 ani a fost salvată de la moarte de un poliţist de la Transporturi Navale. Fetiţa, alături de mama sa, se aflau în apartamentul care fusese cuprins de flăcări.

Gabriel Andronescu(33 de ani), agent principal la Postul de Poliţie Transporturi Navale este vecin cu victimele, pe strada Luceafărului, bloc E 1, scara B. Întors acasă a simţit miros de fum pe scara blocului şi imediat s-a gândit că cineva este în pericol. A sunat la uşa familiei Cataloi, dar nu i-a răspuns nimeni.

„ A spart uşa apartamentului şi a intrat prin fum şi flăcări pentru a vedea dacă se află cineva în locuinţă. Într-adevăr, în dormitor  erau două persoane, iar în bucătărie aproape tot luase foc. A luat copilul în braţe şi l-a scos din încăperea inundată de fum“, a declarat comisar-şef Gheorghe Sava, şeful Poliţiei Transporturi Călăraşi.

La rândul său, poliţistul care a trecut prin foc, spune că aşa i s-a părut normal să acţioneze, iar pe moment nu s-a gândit la nici un pericol. „În casă nu se putea sta mai mult de 20-30 de secunde din cauza fumului dens. Am luat fetiţa în braţe şi am ieşit cu ea din flăcări. Am încercat să stingem focul cu apă, dar deja se extinsese. Am sunat la 112 şi imediat au sosit pompierii şi medicii“, a precizat Andronescu.

Tânărul spune că nu i-a trecut prin minte nici o secundă că se află în pericol, poate şi din cauza faptului că a efectuat stagiul militar timp de un an la secţia de pompieri de la Dragalina. „Pe moment am ştiut doar că trebuie să le salvez, nimic nu mai conta“, spune poliţistul care s-a mobilizat exemplar şi a dat dovadă de un spirit civic extraordinar. (Sursa Adevarul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Mai mult de 400 de mașini second-hand au fost retrase de pe piață de către OPC

Peste 400 de vehicule second-hand au fost optite de la comercializare în urma unor inspecții efectuate de către inspectori...

Alte articole din aceasta categorie