Poliţist de frontieră arestat pentru luare de mită

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Poliţistul din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Călăraşi, prins în flagrant după ce a primit 300 de euro mită de la un cetăţean, a fost arestat pentru 29 de zile.
Potrivit unui comunicat, remis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), „la data de 24 septembrie 2009, cetăţeanul I.V., care se deplasa dinspre satul Ţînganu, judeţul Ilfov, către localitatea Dorobanţu, judeţul Călăraşi, a fost oprit în trafic de un echipaj al IJPF Călăraşi, format din trei poliţişti. Aceştia au constatat că cetăţeanul nu deţine permis de conducere, motiv pentru care i-au pretins 300 euro pentru a nu-i întocmi dosar penal. Întrucât nu avea banii asupra sa, I.V. a stabilit cu cei trei poliţişti de frontieră să se întâlnească peste câteva ore. Între timp, cetăţeanul a făcut denunţ la DGA, luându-se măsuri pentru organizarea flagrantului”.
Potrivit aceleiaşi surse, întâlnirea dintre denunţător şi cei trei poliţişti de frontieră nu a mai avut loc, însă „la data de 27 septembrie, I.V. a fost contactat de un cetăţean din localitatea Dorobanţu, F.M., care s-a oferit ca, în schimbul sumei de 300 euro, să intervină pe lângă cei trei poliţişti de la I.J.P.F. Călăraşi pentru ca aceştia să nu îi mai întocmească dosar penal. Două zile mai târziu, denunţătorul s-a întâlnit cu F.M. şi a purtat discuţii legate de soluţionarea dosarului”.
În seara zilei de 29 septembrie, F.M. s-a întâlnit cu unul dintre cei trei poliţişti de frontieră, respectiv C. G., pentru a-i oferi suma de 300 euro pretinsă de poliţist de la I.V.
După remiterea banilor, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului competent, au intervenit pentru legitimarea şi reţinerea celor implicaţi.
Pentru imobilizarea celor doi poliţişti de frontieră, ofiţerii D.G.A. au fost nevoiţi să tragă două  focuri de avertisment în plan vertical.
Faţă de agent principal C.G., cel care a primit efectiv banii de la F.M., în timp ce colegul său a aşteptat în maşină, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Tribunalul Călăraşi dispunând, ulterior, arestarea celui în cauză pentru 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie