Polițele RCA vor fi mai scumpe în București și Ilfov

Data:

Metodologia de calcul a tarifelor de referință va fi ușor modificată, iar aceste schimbări ar putea fi implementate după expirarea actualei plafonări a prețurilor pentru asigurările auto obligatorii.

Conform datelor, aproape 20% din totalul autovehiculelor înregistrate în România sunt în zona București-Ilfov, ceea ce reprezintă aproximativ 1,5 milioane de vehicule.

Firma contractată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a calcula prețurile de referință pentru RCA va introduce mai multe modificări în formula de calcul a polițelor, potrivit unor surse citate de Economica.net.

Șoferii din București și Ilfov vor avea parte de tarife mai ridicate, având în vedere frecvența mai mare a accidentelor și valoarea ridicată a daunelor în această zonă. Reprezentanții ASF au subliniat anterior că Bucureștiul ocupă un loc de frunte în Europa în ceea ce privește daunele.

O altă schimbare propusă este calcularea tarifului în funcție de puterea mașinii, nu de capacitatea cilindrică. Aceste modificări urmează să fie aplicate după expirarea plafonării prețurilor la polițele RCA, măsură care este în vigoare până la sfârșitul lunii iunie.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...