Pocora: „Taxa de pod împiedică elevii să meargă la şcoală”

Deputatul liberal Cristina Pocora a adresat, luni, o scrisoare miniştrilor educaţiei şi transporturilor în care menţionează problemele întâmpinate de copiii de la fermele din Balta Ialomiţei, prin instituirea taxei de pod de la Feteşti.
În scrisoare, Cristina Pocora menţionează că banii care ar trebui plătiţi pentru fiecare trecere a microbuzului şcolar prin Staţia de taxare de la Feteşti, nu au fost prevăzuţi nici în bugetul şcolilor, nici al administraţiei locale, elevii fiind nevoiţi să nu mai participe la cursuri.
„Concret, prin taxa de pod instituită recent, orice microbuz care trece podul Feteşti-Cernavodă trebuie să achite 35 lei. Ordinul prevede şi scutiri de la această taxă dar, din nefericire pentru copiii din Feteşti, în Anexa nr.5 a OMT nr.245/ 2008, pct 4, NU este prins la excepţii şi microbuzul şcolar. Astfel, copiii din Feteşti, de la fermele din Baltă, nu mai pot ajunge la şcoală. Microbuzul care îi prelua dimineaţa şi îi aducea înapoi ar trebui să facă două drumuri dus-întors/ zi. Prin urmare, ar trebui să plătească taxa de pod 35 lei x 4 ( 2 drumuri dus-întors) = 140 lei/ zi x 5 zile= 700 lei/ săptămână”, susţine Pocora.
Deputatul liberal este de părere că aceşti bani necesari plăţii taxei de pod sunt imposibil de acoperit din buget, în condiţiile în care administraţia locală se confruntă cu mari probleme bugetare.
„În aceste condiţii, mă văd nevoită să fac un apel public atât către Ministrul Educaţiei, care este responsabil pentru soarta elevilor din Feteşti şi din întreaga ţară, dar mai ales către Ministrul Transporturilor, cel care a introdus taxa de pod, să acţioneze. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, îi rog să ia rapid o măsură prin care să facă dreptate în prima şedinţă de guvern”, se mai precizează în scrisoarea adresată oficialilor.
„În numele dreptului lor de a învăţa, cer autorităţilor să ridice barierele. Lăsaţi copiii să ajungă la şcoală!”, susţine deputatul.

Un Comentariu la "Pocora: „Taxa de pod împiedică elevii să meargă la şcoală”"

Leave a Reply

Your email address will not be published.