Ploiești. Un edificiu splendid, de patrimoniu, trage să moară sub ochii adormiți ai autorităților

Data:

Și casele plâng. O clădire de mare valoare, din Ploiești, clădire proiectată de renumitul arhitect Toma T. Socolescu, se află într-o stare deplorabilă și nimeni nu face nimic pentru a o salva, afară de jurnaliștii locali care scriu mereu despre ea.

Ignoranța și lipsa de acțiune contribuie la degradarea continuă a acestui edificiu istoric, aflat într-o stare jalnică de multă vreme, în imediata apropiere a unor instituții importante, precum Colegiul Național „Mihai Viteazul” și una dintre cele mai vechi biserici din oraș.

Întrebarea retorică „Și ce dacă?” este adesea folosită de cei care nu văd relevanța protejării patrimoniului, dar adevărul este că pierderea acestor clădiri ne privează de o legătură directă cu trecutul nostru. Fiecare clădire veche care se prăbușește înseamnă o parte din istoria, identitatea și valorile noastre culturale care dispare pentru totdeauna.

Aceasta nu este doar o problemă estetică sau de conservare, ci una care reflectă respectul pentru istorie și identitate.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL