Ploiești Jazz Festival, un eveniment de prestigiu desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române

Data:

Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești anunță cea de-a XIX-a ediție a Ploiești Jazz Festival, un eveniment de prestigiu desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și în parteneriat cu Primăria Ploiești. Festivalul se va desfășura în perioada 24-27 octombrie 2024 la Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii, oferind publicului patru zile de muzică jazz de excepție.

Evenimentul celebrează 55 de ani de la organizarea primului festival de jazz din România, care a avut loc la Ploiești în 1969. Festivalul continuă să promoveze tradiția jazzului și să pună accent pe artiștii români, fiind un prilej pentru iubitorii de jazz de a se bucura de spectacole de înaltă calitate, cu muzicieni recunoscuți pe plan național și internațional.

Programul festivalului include:

  • Joi, 24 octombrie, ora 19:00: Symphonic Jazz – West meets East, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Ploiești, dirijată de Radu Zaharia, și solista Diana Țugui.
  • Vineri, 25 octombrie:
    • Ora 19:00 – Ploiești Jazz Trio feat. Luiza Zan.
    • Ora 21:00 – Nicolas Simion Quartet.
  • Sâmbătă, 26 octombrie:
    • Ora 19:00 – Jonathan Kreisberg Trio.
    • Ora 21:00 – Kennedy Administration.
  • Duminică, 27 octombrie:
    • Ora 19:00 – Swinging Voices & Jazz Notes cu Corul Filarmonicii Ploiești și Ploiești Jazz Trio, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu.
    • Ploiești Big Band Jazz Society, condus de Simona Strungaru, cu invitați speciali Sorin Zlat (pian) și Mihaela Alexa (voce).

Această ediție promite o diversitate de stiluri și colaborări artistice, continuând tradiția Ploieștiului ca un centru important pentru jazz în România.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Pericol! Din ce în ce mai mulți urși în zonele locuite din Buzău. Autoritățile promit măsuri rapide

Creșterea numărului de urși care ajung în localitățile din...

Crin Antonescu: „Călin Georgescu și Elena Lasconi nu erau oameni din afara sistemului”

Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale, a...