Buzau – Plantatiile de vita-de-vie, afectate de ger

Date:

Cele peste 7.000 de hectare de plantatii de vie nobila din judetul Buzau au fost afectate de gerul din aceasta iarna în proportie de 40-90 la suta.
Cele mai mari pierderi de circa 60-90 la suta sunt înregistrate la soiurile pentru strugurii de masa – Victoria, Napoleon, Afuz Ali, dar si la cele pentru vin cum ar fi Merlot sau Tamaioasa Romaneasca unde pierderile sunt între 50 si 60 de procente.
Directorul Statiunii Viti-vinicole Pietroasele, Ionel Damian, a declarat pentru AGERPRES ca „situatia devine dramatica începand de la pierderi de 60-70 la suta, în rest paguba se poate compensa prin taieri de rod care trebuie efectuate diferentiat, sub supravegherea unor specialisti“.
Potrivit sursei citate, iarna 2009-2010 este similara cu cea din 1984-1985 cand plantatiile au degerat în cea mai mare parte si s-au impus taieri regenerative pentru a salva o parte din butucii de vie.
În aceasta iarna, în Podgoria Dealul Mare, temperaturile au coborat pana la minus 24 de grade, specialistii considerand ca temperaturile de risc încep de la minus 15 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...