Petrolul Ploieşti – Vitesse Arnhem 1-1, în turul III preliminar

Date:

petrolul-vitesse-1-1-in-europa-leaguePetrolul Ploieşti şi formaţia olandeză Vitesse Arnhem au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul „Ilie Oană“, într-un meci din prima manşă a turului III preliminar al competiţiei de fotbal Europa League.
Oaspeţii au deschis scorul prin brazilianul Jonathan Reis (52 – penalty), dar Petrolul a obţinut egalul în urma golului înscris de internaţionalul Gicu Grozav (84).
Petrolul şi-a impus mai greu jocul, dar a avut prima ocazie, în min. 4, când Grozav a tras mult peste poartă din poziţie relativ bună. De Lucas a trimis o centrare periculoasă la colţul lung, dar inutilizabilă (15), însă cea mai mare ocazie a fost irosită de francezul Kakuta (19), al cărui şut a fost respins în corner de Pecanha. Younes (22) a ameninţat şi el poarta batavilor, dar mingea, lovită cu capul, s-a dus peste transversală. Kazaişvili (25) a tras şi el destul de bine, dar mingea s-a dus alături de poarta Petrolului.
„Găzarii“ au pus stăpânire pe joc şi şi-a creat câteva ocazii bune până la pauză, dar nu a găsit drumul spre gol. De Lucas (29) a reuşit să dribleze portarul, dar balonul a ieşit în afara terenului. Boudjemaa a tras puţin peste transversală (32), după care Velthuizen a respins şutul lui Grozav (36), după care Dore a fost blocat in extremis.
La reluare, georgianul Ceanturia a expediat un şut fără probleme pentru Pecanha, după care arbitrul a acordat uşor penalty la un duel între Benga şi Reis, iar atacantul brazilian a transformat lovitura de pedeapsă (52).
Petrolul a presat cu toate puterile, dar nu a făcut-o prea lucid, iar ocaziile de gol au fost destul de rare. De Lucas (66) a tras bine de la distanţă, însă Velthuizen a respins în corner, iar Grozav (70) a reluat slab cu capul, peste transversală. Morar a trimis o minge care s-a scurs milimetric pe lângă buturile olandeze (77).
Vitesse a căutat să finalizeze pe contre de câte ori a avut şansa, iar Pecanha a fost nevoit să acorde corner la şutul cadrat al lui Vejinovic (68).
Echipa lui Cosmin Contra a reuşit în cele din urmă egalarea, în min. 84, când De Lucas a tras spre poartă, mingea a fost deviată şi a ajuns la Grozav, care a reuşit să trimită în plasă, chiar dacă a fost atinsă şi de van der Struijk: 1-1.
Petrolul poate merita mai mult în acest meci, a alergat mult, a dominat, însă a făcut-o fără prea multă luciditate şi a fost lipsită de şansă. Echipa lui Contra păstrează şanse de calificare chiar dacă meciul decisiv se va disputa în Olanda, pe 8 august. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...