„Peştele de un miliard de dolari“ va creşte la Călăraşi

„Peştele de un miliard de dolari“ va creşte la Călăraşi

sturionCea mai mare staţie de reproducere a sturionilor sălbatici din Uniunea Europeană va fi inaugurată în anul 2014 în judeţul Călăraşi, la Tămădău.
„În luna octombrie, staţia modernizată cu sprijinul tehnologiei germane va putea fi inaugurată, dar va fi dată în folosinţă anul viitor“, a declarat pentru Agerpres Robert Răduţă, directorul societăţii. El a mai explicat, totodată, că valoarea investiţiei s-a ridicat la 5 de euro şi că aceasta „va fi cea mai mare investiţie din România“.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi va creşte capacitatea staţiei de reproducere a sturionilor de la 200.000 de puieţi la 500.000 de puieţi.
Staţia călărăşeană este cunoscută deja hotare, după ce postul National Geographic a difuzat un documentar, denumit „Peştele de un miliard de dolari“, despre aceasta.
Sturionii trăiesc îndeosebi în Marea Neagră şi în Marea Caspică şi sunt pescuţi atât pentru carne, cât şi pentru icrele lor care se comercializează cu preţuri mari. România şi Bulgaria se numără printre cei mai mari exportatori de caviar provenit de la sturionii din zona Dunării.
Tot aici poate fi întâlnită şi cea mai mare populaţie naturală de sturioni din Uniunea Europeană, alcătuită din cegă, , nisetru şi păstrugă

Alte articole similare

The post „Peştele de un miliard de dolari“ va creşte la Călăraşi appeared first on SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

Un Comentariu la "„Peştele de un miliard de dolari“ va creşte la Călăraşi"

  1. Dcnews   29 august 2013 at 13:04

    Personal ma incanta daca si salariile acelor angajati se vor ridica la nivelul tarilor din UE(Marea Britanie,Germania,Italia,Franta samd)…nu stiu cati romani isi vor permite sa manance macar 100 de grame de sturion,productia astfel fiind destinata exportului,iar noi romanii,luand parte acestui proces,doar in calitate de forta de munca ieftina sau mai bine spus “sclavi moderni” .”Multumesc” pe aceasta cale regimului de la Bucuresti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.