Peste trei mii de kilograme de legume au fost confiscate, la Fetesti

Cele mai citite

Vanzatorii trebuie sa detina acte pentru legumele comercializate
Vanzatorii trebuie sa detina acte pentru legumele comercializate

In cadrul unei actiuni desfasurate de catre politistii Biroului Rutier Fetesti, a fost depistata in trafic o autoutilitara, la volanul careia se deplasa un barbat de 33 de ani din localitatea Boranesti.

Oamenii legii au procedat la verificarea documentelor conducatorului auto si la controlul asupra autovehiculului, in care au identificat cantitatea de 3710 kilograme de morcovi.

Politistii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor au efectuat verificari in evidentele societatii comerciale de la care barbatul a achizitionat marfa, stabilind ca acesta a cumparat in calitate de persoana fizica cantitatea de morcovi, in vederea revanzarii intr-o piata din municipiul Bucuresti, solicitand si primind factura de la vanzatoarea societatii numai pentru cantitatea de 1800 de kilograme. In evidente contabile ale firmei a fost inregistrata numai suma de 1116 lei corespunzatoare facturii respective, ulterior, dupa inceperea verificarilor fiind intocmita factura si pentru restul cantitatii.

Intrucat barbatul nu a putut face dovada prin documente justificative a marfii, politistii au procedat la confiscarea intregii cantitati de legume si la sanctionarea contraventionala a detinatorului, cu amenda in valoare de 1500 lei pentru efectuarea de acte de comert de natura celor prevazute de Codul Comercial sau alte legi speciale fara indeplinirea conditiilor stabilite de lege.

De asemenea a fost sanctionat contraventional si angajatul societatii vanzatoare, cu amenda in valoarea  de 1500 lei pentru efectuarea de acte de comert de natura celor prevazute de Codul Comercial sau alte legi speciale fara indeplinirea conditiilor stabilite de lege, fiind dispusa si masura confiscarii sumei de 1.240 lei reprezentand suma de bani incasata de catre vanzator fara intocmirea de documente justificative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie