Peste 80 de gospodării din judeţul Călăraşi au fost inundate în urma ploilor torenţiale

inundatii CalarasiPeste 80 de gospodării din Olteniţa şi Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost inundate, duminică, 30 iunie, după ce în zonă a plouat torenţial timp de câteva ore, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de precipitaţii.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, la faţa locului au acţionat 70 de pompieri militari şi lucrători chemaţi din turele libere, nefiind înregistrate victime în urma inundaţiilor.
„La Olteniţa este situaţia mai gravă, acolo avem 50 de gospodării de pe 18 străzi inundate, iar pompierii militari sunt prezenţi la faţa locului şi acţionează cu 50 de pompieri militari cu patru autospeciale şi patru motopompe. În câteva case apa a intrat în camere şi pe holuri, situaţia fiind provocată de ploaia torenţială căzută încă din timpul nopţii pînă acum. În oraşul Budeşti, avem, de asemenea inundaţii, sunt 34 de gospodării de pe nouă străzi inundate, iar aici acţionează 20 de pompieri cu două autospeciale şi trei motopompe”, a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonierul Ovidiu Tătăranu.
Potrivit sursei citate, lucrează pompieri din tura de duminică, dar şi din turele libere, în prezent aceştia scoţând apa din curţi şi gospodării, de pe străzi şi din cele câteva case în care a intrat.
„Mai sunt şi câteva localităţi în judeţ, comune cu câte două-trei gospodarii inundate, dar sunt cazuri izolate, în curs de rezolvare, în municipiul Olteniţa şi în oraşul Budeşti fiind situaţiile de amploare“, a mai spus Tătăranu.
Capitala şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Brăila, Vaslui, Iaşi şi Galaţi au fost sub avertizare cod galben de ploi duminică, până în jurul orei 17.30.
Vestul şi sud-vestul judeţului Călăraşi rămân sub avertizare de cod galben de averese, precipitaţiile fiind cuprinse între 25 litri/mp şi 35 de litri/mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.