Peste 5.000 de spectatori la mitingul aviatic de la Boboc

Peste 5.000 de persoane au participat sâmbătă, 15 iunie, la mitingul aviatic organizat de Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ‘Aurel Vlaicu’ de la Boboc şi Statul Major al Forţelor Aeriene.

aviatic

La mitingul aviatic au fost prezenţi reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, deputatul Marcel Ciolacu, consilier personal al premierului Victor Ponta pe probleme de regionalizare.

”Mitingul aviatic a fost organizat cu prilejul sărbătoririi Centenarului Aeronauticii Militare Române. Cei mai buni piloţi ai Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ‘Aurel Vlaicu’ de la Boboc au efectuat zboruri demonstrative la manşa unor aeronave civile şi militare’, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii, lt.Dana Marinescu.

Vizitatorii au admirat şi o expoziţie de avioane şi elicoptere, aparate aflate în acest moment în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Pe aerodromul de la Boboc au mai putut fi urmărite formaţii de avioane de atac la sol şi antrenament IAR 99 ŞOIM, standard şi modernizat, avioane de vânătoare MIG 21 Lancer, avioane de transport C 130 Hercules, elicoptere de tipul IAR 316 B, precum şi avioane de acrobaţie IAK 52.

Piloţi şi paraşutişti sportivi de la Aeroclubul României, Aeroclubul Clinceni, Clubul Icarii Acrobaţi şi S.C. Service Tuzla au făcut demonstraţii de măiestrie în aplauzele miilor de participanţi. Au urmat o serie de exerciţii tactice la care şi-au dat concursul aeronave de luptă şi militari din trupele speciale cu vehiculele blindate Humwee.

AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Peste 5.000 de spectatori la mitingul aviatic de la Boboc este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]