Peste 300 de angajați ai Uzinei Dacia își petrec astăzi ultima zi de lucru. Aflați de ce

Data:

Peste 300 de angajați ai Uzinei Dacia își petrec astăzi ultima zi de lucru, după ce au ales să plece prin programul de plecări voluntare inițiat de constructorul de automobile de la Mioveni. Acesta include personal din diverse secții ale platformei de la Mioveni, iar decizia de a derula programul a fost luată în contextul pregătirii Dacia pentru producția modelului Bigster și pentru creșterea nivelului de automatizare și robotizare.

Din cele 600 de cereri primite, au fost aprobate 309, iar angajații care părăsesc compania vor primi compensații semnificative, variind în funcție de vechimea în muncă. Sumele compensatorii pot ajunge până la 185.000 de lei net pentru cei cu vechime de peste 16 ani în Grupul Renault, iar cei cu probleme de sănătate pot beneficia de până la 210.000 de lei net.

Structura compensațiilor oferite angajaților:

  • Până la 2 ani vechime: 22.000 lei net
  • 2-4 ani vechime: 55.000 lei net
  • 4-8 ani vechime: 98.000 lei net
  • 8-12 ani vechime: 120.000 lei net
  • 12-16 ani vechime: 150.000 lei net
  • Peste 16 ani vechime: 185.000 lei net
  • Pentru angajații cu recomandare medicală: 195.000 lei net

De asemenea, se menționează că 50 de angajați vor rămâne în cadrul Dacia pentru a desfășura alte activități. Compania a mai derulat un program similar în urmă cu doi ani, când 600 de angajați au părăsit platforma de la Mioveni. În prezent, Dacia are aproximativ 11.000 de angajați, cu un salariu mediu net de circa 8.000 de lei, semnificativ mai mare decât salariul mediu pe economie.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

George Simion, acuzat de fals în înscrisuri privind semnăturile pentru prezidențiale

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a anunțat luni, 17 martie...

Atacul hibrid asupra României: Cum a fost manipulată opinia publică în ultimii opt ani

Rusia a declanșat un atac informațional asupra României încă...

Un călător brazilian și-a pierdut pașaportul într-o mașină condusă de un român. Cere ajutor pentru recuperare

Gabriel, un aventurier din Brazilia care călătorește cu autostopul...