Peste 25.000 de participanți au luat parte la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Artă Stradală – Antante

Data:

Peste 25.000 de participanți au fost prezenți la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Artă Stradală – Antante, desfășurat între 24 și 26 mai pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău.

Timp de trei zile, locuitorii orașului și vizitatorii de toate vârstele s-au bucurat de cele peste 44 de spectacole pregătite de organizatori. Printre artiștii internaționali prezenți la festival s-au numărat Mauro Wolynski, German Copini, Gilad Shabtay și The Charming Jay. De asemenea, festivalul a găzduit și artiști români apreciați precum Barbarossa Samba Group, Ștefan Florescu și Crina Zvobodă. Evenimentul s-a încheiat cu un concert susținut de Mario Fresh, care a atras peste 10.000 de spectatori unici.

„A fost un weekend foarte energizant, în care am reușit să creăm un spațiu intercultural pentru locuitorii Buzăului și nu numai, pentru peste 25.000 de participanți. Strategia noastră de dezvoltare a festivalului începe să prindă contur și primim feedback foarte bun de la participanți. Artiștii străini se simt foarte bine la Buzău și spun că publicul din România este foarte receptiv. Începând cu anul viitor, vom pune mare accent pe artiștii internaționali, vom aduce un număr mai mare de reprezentații și vom diviza mai bine categoriile de public în trei mari categorii: spectacole pentru cei mici, show-uri pentru adolescenți și reprezentații pentru publicul larg. De asemenea, ne uităm către integrarea socială și incluziune în adevăratul sens al cuvântului, ne propunem să aducem spectacole potrivite și pentru persoanele cu dizabilități. După aceste patru ediții, știm că ediția cu numărul 5 va fi un festival foarte apreciat la nivel internațional.” — Ștefan Craiu, Managerul Festivalului Antante.

În cei patru ani de existență, festivalul Antante a adus în prim-plan cei mai importanți artiști de stradă din România, a consolidat publicul și a devenit o prezență distinctivă în peisajul cultural al Buzăului. Antante este unul dintre cele mai importante festivaluri de stradă din România.

Anul acesta, cei mici au fost încântați de spectacolele de ventrilocie și magie prezentate de Bogdan Gotineac, alături de Colțisor și Crina Zvobodă cu păpușile ei. Mr. Copini a oferit un show de improvizație care a stârnit hohote de râs. Barbarossa Samba Group, toboșarii deja iubiti și apreciați în Buzău, au susținut mai multe spectacole pe ritmuri de samba, aducând multă energie pe bulevard. Mauro Wolynski, un artist internațional cu o carieră impresionantă și o prezență în peste 33 de țări, s-a reîntors în România pentru a bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Printre tinerele vedete ale Antante Buzău 2024 s-au numărat și artiștii buzoieni de la corul Happy Kids și Mike’s School of Dance. Unul din cele mai așteptate momente ale festivalului a fost concertul lui Mario Fresh, întâmpinat de mii de fani entuziasmați.

Din echipa de voluntari a festivalului Antante Buzău au făcut parte peste 100 de voluntari locali, care s-au implicat activ în organizarea și desfășurarea evenimentului.

Antante Buzău 2024 este un festival incluziv și gratuit, accesibil tuturor, indiferent de vârstă. Evenimentul își propune să aducă arta stradală mai aproape de publicul larg și să creeze un context de întâlnire atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...