Peste 20.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine au ajuns în judeţul Dâmboviţa

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

vaccin21.750 este numărul exact de doze pe care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa l-a primit de la Minister.
Pentru început, va fi vaccinat personalul din prima linie, respectiv cel medico-sanitar şi cel care asigură securitatea naţională şi locală, urmând ca, ulterior, să fie imunizate şi celelalte categorii la risc – elevi de liceu, studenţi. Campania de vaccinare se va desfăşura atât în unităţile sanitare, cât şi în unităţile de învăţământ, prin cabinetele medicale şcolare şi prin cabinetele medicilor de familie care au în arondare unităţi de învăţământ. Pentru această campanie de vaccinare au fost mobilizaţi toţi medicii şcolari şi toţi medicii de familie.

Reacţii adverse

Să precizăm că vaccinul românesc a fost testat conform standardelor internaţionale de fabricaţie şi, din punct de vedere al modului de producere, este similar cu cel împotriva gripei de sezon.
Reacţiile adverse care pot apărea sunt asemănătoare cu cele date de vaccinul gripal sezonier:
–  roşeaţă la locul înţepăturii, durere la locul injectării;
–  uşoare stări febrile şi, în cazul persoanelor sensibile, alergii minore;
–  în cazul organismelor cu sistemul imunitar scăzut, pot apărea stări pseudo-gripale din cauza reacţiei organismului în încercarea de a produce anticorpii protectori.
Pentru obţinerea unui răspuns imunitar eficient, este suficientă administrarea unei singure doze de vaccin, iar nivelul maxim de anticorpi protectori se obţine după o perioadă de 2-3 săptămâni. Administrarea se realizează prin injectare intramusculară, de preferinţă în muşchiul deltoid sau la nivelul coapsei, în porţiunea antero-laterală. După administrare, persoanele care au fost vaccinate vor fi supravegheate de către medicul vaccinator timp de 15-20 minute, în vederea prevenirii apariţiei unor reacţii adverse postvaccinale şi pentru acordarea asistenţei medicale în caz de nevoie.

Vaccinul este recomandat, dar nu obligatoriu

Vaccinul nu se va administra persoanelor care sunt alergice la proteinele din ou, neomicină sau zahăr. De asemenea, nu pot fi vaccinate nici persoanele care prezintă simptomatologie febrilă, fiind necesară reprogramarea acestora la o dată ulterioară.
De asemenea, trebuie să mai spunem că vaccinarea împotriva virusului pandemic este recomandată, dar nu obligatorie. Orice persoană poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie să fie conştientă că este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său.
Vaccinarea reprezintă singura metodă eficientă şi sigură de a preveni îmbolnăvirea prin gripă A/H1N1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img