Peste 1.000 de salariati vor parasi combinatul siderurgic ArcelorMittal

Peste 1.000 de salariati vor parasi combinatul siderurgic ArcelorMittal

Directorul de imagine al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca 1.050 de angajati ai societatii isi vor parasi locurile de munca pana la sfarsitul anului, in urma aprobarii schemei de plecari voluntare de catre administratia companiei.
Dumitrescu a spus ca angajatii au fost informati despre rezultatele finale ale schemei de plecari voluntare, in urma carora dintre cele 1.460 de cereri primite, au fost acceptate 1.050.
„Acest fapt ilustreaza pentru noi deopotriva necesitatea de a imbunatati productivitatea combinatului, dar si cea de a retine competentele. Plecarile se vor derula pana la finele acestui an“, a afirmat Dumitrescu.
Cei care au fost selectati sa paraseasca combinatul pe baza schemei de plecari voluntare vor primi, in raport cu vechimea in munca, sume compensatorii cuprinse intre 15.000 si 30.000 lei, la care adauga opt pana la 24 de salarii brute individuale.
Ultima schema de plecari voluntare aplicata in combinat a fost in urma cu un an, cand 1.700 de muncitori si-au parasit locurile de munca, primind in schimb o suma fixa cuprinsa intre 10.000 si 25.000 lei, in functie de vechime, si sase pana la 24 de salarii compensatorii.
ArcelorMittal Galati isi va reduce numarul de salariati de la aproximativ 9.000 cat are in prezent la circa 8.000, in conditiile in care la momentul privatizarii din 2001 avea peste 26.000 de salariati. (Sursa: Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published.