Persoană cu handicap salvată dintr-un puţ de 10 metri

Data:

Un bărbat cu handicap psihomotor, în vârstă de 21 de ani, din comuna Modelu, a fost salvat de pompierii călărăşeni după ce a căzut, sâmbătă, într-un puţ cu o adâncime de 10 metri şi diametru de aproximativ 50 de centimetri.
Pe parcursul operaţiunii de salvare, victimei i-a fost administrat oxigen printr-un furtun, fiind tot timpul conştientă, membrii echipajului putând comunica în permanenţă cu aceasta.
În aproximativ 20 de minute, Marian A. a fost scos la suprafaţă în stare de conştienţă.
Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical victimei, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul coloanei vertebrale, suspiciune de fractură la nivelul membrului superior drept şi escoriaţii la nivelul membrelor şi toracelor.
Victima a fost monitorizată şi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Călăraşi pentru îngrijiri medicale.
Nu se cunosc, deocamdată, împrejurările în care bărbatul a ajuns în fântână, organele abilitate urmând a se pronunţa cu privire la acest lucru.
Acesta este al doilea caz, în decurs de patru luni, cu care pompierii călărăşeni se confruntă.
În data de 9 iulie, o fetiţă în vârstă de doi ani şi jumătate, din comuna Vâlcelele, a căzut într-un puţ de tip american, cu adâncime de 10 metri şi diametru de 18 centimetri, fiind scoasă la suprafaţă de salvatori după aproximativ opt ore, fără semne vitale. AGERPRES

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...