Perchezițiile desfășurate în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu vizează vameși suspectați că ar fi acceptat mită între 600 și 12.000 de euro

Data:

Marți dimineață, 13 februarie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat operațiuni de percheziție în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, la un total de 20 de adrese, inclusiv domicilii și sedii de firme, în cadrul unei investigații privind acuzații de luare de mită și trafic de influență. Printre locurile vizate se numără și sediul Direcției Regionale Vamale București.

Conform acestor surse, ancheta vizează presupuse acte de corupție, în care funcționarii vamali ar fi fost corupți cu sume cuprinse între 600 și 12 mii de euro pentru a facilita intrarea în țară a mărfurilor contrafăcute sau fără documente. Directorul Direcției Regionale Vamale București, Paul Petrof, este unul dintre cei investigați în acest caz, conform acelorași surse.

Într-un comunicat emis de DNA se menționează că procurorii din cadrul instituției efectuează cercetări într-o cauză penală privind presupuse infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate corupției, comise între anii 2021 și 2024 de către funcționari publici în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În conformitate cu autorizațiile legale obținute de la instanța competentă, în data de 13 februarie 2024 au fost efectuate percheziții domiciliare în 20 de locații, inclusiv în municipiul București și județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar celelalte sunt domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...