Galati – Percheziţii vizând o grupare de trafic de droguri care vindea stupefiantele în „magazine de vise“

Data:

Mai multe percheziţii au avut loc, luni, 11 aprilie, in Bucureşti şi Galaţi, vizând destructurarea unei grupări infracţionale formate din peste 20 de persoane care au introdus în ţără droguri de risc şi mare risc, pe care le-au vândut prin intermediul unor magazine de produse etnobotanice

Acţiunea a fost coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din peste 20 de persoane şi specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Potrivit DIICOT, procurorii au făcut 25 de perchezitii domiciliare în Bucureşti şi Galaţi.

Conform sursei citate, în perioada iulie 2010-martie 2011, prin intermediul unor societăţi comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, membrii grupării infracţionale au introdus pe teritoriul Romaniei şi au comercializat droguri de risc şi de mare risc.

Deşi societăţile respective au fost în repetate rânduri sancţionate şi urmare a controalelor succesive reprezentanţilor acestor societăţi li s-a adus la cunoştinţă că produsele comercializate au conţinut psihotrop, activitatea infraţională a continuat.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 de persoane fizice şi 13 persoane juridice, respectiv societăţile comerciale prin intermediul cărora au fost comercializate substanţele stupefiante şi psihotrope supuse controlului naţional, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc.

Cercetările au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul B.C.C.O. Bucureşti.

Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor la domiciliile celor 20 de membri ai grupării de traficanţi şi la firmele prin care erau vândute drogurile au fost ridicate mai multe kilograme de substanţe tip “etnobotanic” ce urmează să fie analizate în laboratorul central de analiză a drogurilor din cadrul IGPR, precum şi bunuri folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor. De asemenea, anchetatorii au sigilat mai multe societăţi comerciale.

Majoritatea drogurilor vândute de membrii grupării prin mai multe firme de etnobotanice proveneau din China, dar şi din Spania şi Franţa, se arată într-un comunicat de luni al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...