Percheziţii la suspecţi de înşelăciuni prin telefon

Data:

Trei persoane au fost reţinute în urma acţiunii desfăşurate, ieri, 13 iunie, de poliţiştii din Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni prin telefon.

politist
Poliţiştii au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Brăila şi două percheziţii în Penitenciarul Galaţi.

Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar.

În fapt, în zilele de 1 şi 3 iunie a.c., doi bărbaţi, aflaţi în prezent încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, ar fi apelat telefonic o femeie din Botoşani şi, sub pretextul că aceasta ar fi câştigat un premiu, în valoare de 40.000 lei, i-au solicitat să depună în mai multe conturi (deschise pe numele unui complice) contravaloarea impozitului pe venit de 16 % din valoarea premiului ce urma a fi încasat.

Astfel, la indicaţiile celor doi, victima a efectuat, în cele două zile, transferuri băneşti în valoare de aproximativ 1.800 euro. De asemenea, a achiziţionat 45 cartele de telefonie mobilă, ale căror coduri de reîncărcare le-a transmis telefonic suspecţilor.

În urma intervenţiei poliţiştilor, cea de-a doua tranzacţie bancară a fost blocată.

Ulterior, cei doi sunt suspectaţi că ar fi contactat doi complici din municipiul Brăila, pe care i-au convins să se deplaseze la locuinţa victimei pentru a sustrage bani şi bunuri (suspecţii presupunând, pe baza discuţiilor telefonice purtate cu victima, că aceasta deţine în locuinţă sume importante de bani).

În noaptea de 3 spre 4 iunie, cei doi complici din Brăila, împreună cu un alt suspect, s-ar fi deplasat în judeţul Botoşani, la locuinţa părţii vătămate, unde, folosind acte de violenţă, ar fi încercat să sustragă din locuinţă bani şi telefoane mobile.

În urma administrării mijloacelor de probă identificate de poliţişti, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de cei şase suspecţi pentru înşelăciune, tentativă la tâlhărie şi violare de domiciliu.

Totodată, faţă de trei din cei patru suspecţi aflaţi în libertate a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, pe numele acestora fiind formulate propuneri de arestare preventivă.

În documentarea activităţii infracţionale a grupării s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

 

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...