Percheziții la persoană bănuită de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Date:

În ziua de 10 mai a.c, polițiști din cadrul Biroului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, polițiști de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară  la imobile din localităţile Pătârlagele şi Buzău, la locaţii ale unei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii au efectuat perchezițiile la mai multe imobile utilizate cu diferite destinații de persoana bănuită, un bărbat de 43 de ani din municipiul Buzău. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, deși nu este deținător legal de armă, bărbatul ar avea în preocupare activități de braconaj și ar deține elemente de armament și muniție.

La adresele percheziţionate au fost identificate şi ridicate 2 arme lungi cu aer comprimat,  dispozitive optice şi de vedere pe timp de noapte cu termoviziune, 8000 alice, 3 arbalete, 130 de săgeţi arbaletă cu diferite vârfuri, accesorii arme şi muniţii, toate deţinute fără drept și 2 camere de vânătoare.

Totodată, în vederea continuării cercetărilor a fost ridicată și o cantitate de aproximativ peste  5 kg carne de vânat (mistreţ şi căprior).

În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prev. şi ped. de art. 342 alin. 1 Cod penal și „braconaj”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin.1 lit. a din Legea 407/2006 rep.

Totodată, buzoianul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 295/2004 Rep, în legătură cu deţinerea armelor supuse notificării (arbaletele).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...