Percheziții la fasificatorii de acte pentru șoferii profesioniști

documente auto falsePoliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti efectuează joi patru percheziţii în comunele Domneşti şi Clinceni din judeţul Ilfov şi în Bucureşti la locuinţele unor persoane suspectate de fals în înscrisuri oficiale privind documente medicale necesare şoferilor profesionişti.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în paralel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR efectuează controale la societăţi de transport auto de marfă şi călători din întreaga ţară pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor.
Până în prezent, oamenii legii au descoperit şi ridicat pentru continuarea cercetărilor 42 de ştampile şi parafe medicale false, un dispozitiv de imprimare timbru sec, 399 de avize medicale tipizate false, 496 de fişe de consultaţie medicale pentru conducători de autovehicule, toate falsificate, şase unităţi de calculator, două imprimante, precum şi zeci de suporţi optici de stocare a datelor.
Patru suspecţi vor fi conduşi la sediul SRPT Bucureşti pentru audieri.
O unitate spitalicească din Capitală a sesizat anul acesta poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti despre faptul că mai multe persoane s-au prezentat la ambulatoriul de specialitate şi, în baza unor documente medicale susceptibile a fi falsificate, au solicitat efectuarea vizitei de medicina muncii.
Personalul, având suspiciuni că documentele prezentate erau false, în sensul că erau întocmite folosindu-se formulare, ştampile (inclusiv cu timbru sec), parafe, cu nume şi coduri de medici false, a reţinut documentele şi le-a predat poliţiştilor.
Din investigaţiile efectuate de oamenii legii, după audierea persoanelor care au prezentat documentele şi după verificări la societăţile unde aceştia activau, a reieşit că majoritatea documentelor aflate la dosarele angajaţilor şoferi erau false.
Astfel, au fost ridicate de la aceste firme 311 de fişe de consultaţii medicale pentru conducătorii de autovehicule, 317 avize medicale apt transport marfă sau persoane şi 224 de avize psihologice, acte necesare conducătorilor auto profesionişti care efectuează transport de persoane şi mărfuri, intern şi internaţional.
În urma activităţilor desfăşurate s-a reuşit identificarea suspecţilor, patru persoane cu vârste între 24 şi 41 de ani, trei din comuna Domneşti şi una din Bucureşti.
Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la această infracţiune şi la uz de fals, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.
De asemenea, faţă de 259 de conducători auto profesionişti se efectuează cercetări pentru uz de fals.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DIPI. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.