Percheziţii la AJPIS Ilfov şi la domiciliile unor inspectori AJPIS care ar fi acordat licenţă de funcţionare Centrului Armonia din Voluntari, deţinut de fundaţia lui Ştefan Godei

Cele mai citite

În această dimineață, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară percheziții la sediul Agenției Județene pentru Protecția și Integrarea Socială (AJPIS) Ilfov, precum și la locuințele unor inspectori AJPIS. Acești inspectori sunt suspectați că au acordat o licență de funcționare Centrului Armonia din Voluntari, care este deținut de fundația condusă de Ștefan Godei. Ștefan Godei a fost arestat de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în dosarul privind azilele de groază.

Licența de funcționare a fost acordată Centrului în luna iulie a anului 2022 de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Pentru a obține licența finală, Centrul a fost supus unor controale din partea Agenției Județene pentru Protecția și Integrarea Socială (AJPIS).

În luna mai a anului 2023, inspectorii AJPIS au efectuat o inspecție la Centrul Armonia, cu scopul de a identifica și constata neregulile menționate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Surse judiciare indică faptul că, în mod contrar așteptărilor, inspectorii AJPIS nu doar că nu au identificat neregulile, dar se presupune că ar fi ajutat chiar patronul Godei să le acopere.

Procurorii susțin că cei doi inspectori AJPIS sunt bănuiți că i-au informat pe patronul Godei cu câteva zile înainte de efectuarea controlului la Centrul Armonia. Cu toate că existau beneficiari care nu îndeplineau criteriile pentru a fi considerați persoane cu dizabilități, inspectorii nu ar fi remarcat acest aspect. De asemenea, centrul nu ar fi respectat criteriile referitoare la numărul de angajați și specializările acestora, însă aceste aspecte nu ar fi fost observate de către inspectorii în cauză. În plus, inspectorii ar fi instruit patronul Godei cu privire la măsurile ce trebuiau luate pentru a îndeplini cerințele legale, iar ulterior nu ar fi constatat nicio neregulă în ceea ce privește condițiile insalubre de igienă sau serviciile defectuoase oferite în centrul respectiv.

Dacă inspectorii AJPIS ar fi îndeplinit corect atribuțiile lor, ar fi trebuit să retragă licența provizorie și să închidă Centrul Armonia din Voluntari. Cu toate acestea, deoarece raportul AJPIS a fost favorabil, Centrul Armonia a obținut licența de funcționare la sfârșitul lunii iunie 2023. Drept urmare, Centrul Armonia a beneficiat de subvenții importante de la statul român, în valoare de aproximativ 6000 de lei pe lună, cost per beneficiar.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se concentrează pe acuzații de abuz în serviciu în ancheta lor și colaborează cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Incident tensionat în sediul PSD Buzău între un consilier personal al unui parlamentar din Buzău și un membru PSD din cartierul Simileasca

Astăzi, în sediul PSD Buzău, a avut loc un incident tensionat, care s-a încheiat cu un schimb de replici...

Alte articole din aceasta categorie