Percheziţii într-un dosar de furturi comise pe teritoriul Franţei. Prejudiciul depăşeşte un milion de euro

Cele mai citite

17 percheziţii domiciliare în 9 judeţe şi în Bucureşti, au efectuat, joi, poliţiştii prahoveni într-un dosar care vizează cetăţeni bănuiţi că au comis furturi pe teritoriul Franţei.

Bunurile se pare că au fost vândute ulterior către persoane care activează în domeniul topografiei/geometriei solului, prejudiciul fiind estimat la 1.250.000 de euro.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, percheziţiile au loc în Prahova, Ilfov, Buzău, Vrancea, Teleorman, Cluj, Bihor, Mehedinţi, Dolj şi Sectorul 2 Bucureşti, 4 mandate europene de arestare urmând să fie puse în aplicare.

„A fost constituită o echipă comună de anchetă, cu autorităţile judiciare din Franţa, pentru documentarea activităţii infracţionale a 4 persoane care, în perioada septembrie 2018 – octombrie 2020, s-ar fi deplasat de mai multe ori pe teritoriul Franţei şi ar fi comis infracţiuni de furt în dauna unor societăţi care desfăşoară activităţi în domeniul topografiei/geometriei solului. Ulterior, ar fi expediat bunurile prin colete în România şi le-ar fi vândut către alte persoane care desfăşurau activităţi în domeniu. Au fost identificate mai multe persoane fizice care au cumpărat bunuri de la persoanele bănuite, aceştia fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de tăinuire”, spun anchetatorii.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.250.000 de euro.

În urma activităţilor, 14 persoane vor fi conduse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img