Percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar în care reprezentantul unei firme este acuzat că a primit banii, dar nu a livrat marfa

Cele mai citite

Un bărbat din Prahova este subiectul unei anchete desfășurate de polițiști, întrucât se presupune că a înșelat mai multe firme pe durata pandemiei de COVID-19. Individul se angaja să preia comenzi pentru materiale de construcții, colecta plata de la clienți, dar „uita” să livreze produsele respective. Conform anchetatorilor, același bărbat este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, cu o sumă estimată la 11 milioane de lei.

Joi, polițiștii au efectuat percheziții la sediile mai multor firme din Giurgiu, Ilfov și București. Șase persoane au fost duse la audieri. Bărbatul în cauză, care era responsabil de administrarea unei societăți comerciale înregistrate în județul Prahova, este suspectat că a preluat comenzi de materiale de construcții în valoare totală de 128.000 de lei.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale, din județul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Conform anchetatorilor, în același timp, prin intermediul firmei sale, individul ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale care atestă achiziții fictive de la presupuși furnizori.

„S-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Joi, polițiștii au desfășurat 7 percheziții în județele Ilfov și Giurgiu, precum și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale. Șase persoane au fost escortate pentru a fi audiate în cadrul unui dosar penal deschis pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie