Percheziţii domiciliare în Brăila

Cele mai citite

Trei persoane au fost reţinute în urma acţiunii desfăşurate, ieri, de poliţiştii din Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni prin telefon.

perch
Poliţiştii au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Brăila şi două percheziţii în Penitenciarul Galaţi. Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar. In fapt, în zilele de 1 şi 3 iunie a.c., doi bărbaţi, aflaţi în prezent încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, ar fi apelat telefonic o femeie din Botoşani şi, sub pretextul că aceasta ar fi câştigat un premiu, în valoare de 40.000 lei, i-au solicitat să depună în mai multe conturi (deschise pe numele unui complice) contravaloarea impozitului pe venit de 16 % din valoarea premiului ce urma a fi încasat. Astfel, la indicaţiile celor doi, victima a efectuat, în cele două zile, transferuri băneşti în valoare de aproximativ 1.800 euro. De asemenea, a achiziţionat 45 cartele de telefonie mobilă, ale căror coduri de reîncărcare le-a transmis telefonic suspecţilor.

În urma intervenţiei poliţiştilor, cea de-a doua tranzacţie bancară a fost blocată. Ulterior, cei doi sunt suspectaţi că ar fi contactat doi complici din municipiul Brăila, pe care i-au convins să se deplaseze la locuinţa victimei pentru a sustrage bani şi bunuri (suspecţii presupunând, pe baza discuţiilor telefonice purtate cu victima, că aceasta deţine în locuinţă sume importante de bani). În noaptea de 3 spre 4 iunie, cei doi complici din Brăila, împreună cu un alt suspect, s-ar fi deplasat în judeţul Botoşani, la locuinţa părţii vătămate, unde, folosind acte de violenţă, ar fi încercat să sustragă din locuinţă bani şi telefoane mobile.

În urma administrării mijloacelor de probă identificate de poliţişti, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de cei şase suspecţi pentru înşelăciune, tentativă la tâlhărie şi violare de domiciliu. Totodată, faţă de trei din cei patru suspecţi aflaţi în libertate a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani, pe numele acestora fiind formulate propuneri de arestare preventivă.

În documentarea activităţii infracţionale a grupării s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Doi soți din Fetești au suferit răni grave, după ce au alunecat zeci de metri pe zăpadă, pe Valea Caraimanului din Bucegi

Un cuplu din Feteşti se afla sâmbătă într-o excursie montană împreună cu fiul lor, când au suferit un accident...

Alte articole din aceasta categorie