Șoc și groază în lumea politică ilfoveană: Anton “Beton” cercetat de către DNA

Data:

Joi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat percheziții în șase locații din județul Ilfov în cadrul unei investigații privind fapte de corupție petrecute între anii 2011 și 2017. Conform mai multor surse, printre aceste locații se numără și sediul Primăriei Corbeanca, iar perchezițiile ar fi legate printre altele și de retrocedarea unor terenuri.

Povestea de la Corbeanca este lungă și stufoasă. Dincolo de comunicatul DNA care nu spune mare lucru, vom încerca azi să facem un pic de lumină în zona Corbeanca. Nu sunt decât câteva raze, pentru că nu putem epuiza un astfel de subiect decât daca ne-am pune serios de scris și am dedica 110% din timpul nostru. Timp care ne este necesar pentru documentarea altor subiecte pline de zoaie din zona imobiliară a județului. Ca, de exemplu, la Popești Leordeni. Dar să revenim pentru moment la Corbeanca.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2017. În cursul zilei de 04 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în șase locații, situate pe raza județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, precizează DNA.

Anton “Beton”

Actualul primar adăpostit în 2020 sub aripa lui Rizea Tudorache – președintele PMP Ilfov de la acea vreme, are un istoric presărat de dosare și dosărele. După ce a fost cercetat (fără succes deocamdată) pentru cvasi monopolul pe care stația de betoane Valicomprodexim SRL l-a impus în Corbeanca, azi a venit rândul ca procurorii DNA să ia la puricat niște afaceri mai vechi (terenuri, contracte, bani mulți) din perioada 2011 – 2019. Pentru cine nu știe de ce lui Valeriu Anton i se zice “Beton” facem precizarea că Valicomprodexim SRL care taie și spânzură în comună este firma pe care actualul primar a înființat-o și pe care ulterior a pasat-o către alți acționari. Legat de firma de betoane, Anton a avut de dat mai multe explicații către instituțiile abilitate începând de prin 2016.

Realegere “cu cântec” în 2020

După 12 ani de domnie, extrem de fidel lui Oprea – UNPR, Anton a fost la un pas să piardă alegerile din 2020 candidând din partea PMP Ilfov în fața USR-PLUS. Deși USR-PLUS a luat mai multe voturi, soluția găsită de “păpușarii” locali a fost ca USR-PLUS să aibă DOI candidați. Astfel, complet neintenționat și neinfluențat, candidatul George Antohi (USR) a refuzat să respecte regulamentele USR-PLUS și a insistat să-și depună candidatura, deși favoritul conform sondajelor era Ștefan Apăteanu, candidatul PLUS. Rezultatul: Anton a câștigat din nou! Anton a obținut 1555 de voturi, Apăteanu – 1274 de voturi iar Antohi a luat și el 473 de voturi. Suficiente cât să-l plaseze pe candidatul PLUS pe locul doi. Că, așa-i în Ilfov! Deocamdată rămâne un mister dacă la acest “succes” al lui Anton și-a adus contribuția și șeful său de partid Rizea Tudorache, la acea vreme vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov. “Încurcate sunt căile Domnului”.

Final emoționant cu bătrînică ajutată de mai marii județului să-și recupereze niște terenuri în județ

O sursă demnă de încredere, ne-a spus că Necuratul și-a băgat coada prin terenurile de la Corbeanca și în perioada 2019 – 2020 când, coincidență sau nu, prefect al județului Ilfov era Mihai Sandu Niță avându-l pe post de Director cancelarie pe Adrian Chiru. Șase hectare au fost atunci retrocedate unei bătrânici care își cam luase gândul de la ele. Bătrâna cu pricina, conform rețetei ilfovene, va vinde ulterior, la super ofertă terenul respectiv. Happy end cum s-ar spune, pentru toată lumea, mai puțin pentru bătrâna care s-a ales cu praful de pe tobă.

Vom reveni cu noi amănunte din lumea politico-administrative a bogatului nostru județ. Urmăriți-ne pentru a afla știrile adevărate din județ, nu povești cu realizări mărețe și planuri cincinale terminate în patru ani.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...