Percheziții de amploare: Horațiu Potra și 26 de persoane, vizați într-o anchetă privind activități extremiste

Data:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Poliția Română desfășoară miercuri, 26 februarie 2025, o amplă operațiune care îl vizează pe Horațiu Potra și alte 26 de persoane suspectate de constituirea unei grupări cu caracter extremist.

Zeci de percheziții în cinci județe
În cadrul anchetei, autoritățile efectuează 47 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Mureș, Ilfov, Timiș și Cluj, vizând atât persoanele suspecte, cât și patru sedii aparținând unor entități juridice. Gruparea este cercetată pentru inițierea sau sprijinirea unei organizații cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum și pentru promovarea cultului unor persoane responsabile de crime împotriva umanității.

Ancheta se extinde la finanțarea campaniei electorale
În plus, procurorii investighează posibila implicare a grupării în finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2024. Printre infracțiunile cercetate se numără instigarea publică, falsul în declarații privind sursele de finanțare, comunicarea de informații false și acțiuni împotriva ordinii constituționale. De asemenea, autoritățile investighează posibila deținere ilegală de arme, muniții și articole pirotehnice.

Legătura lui Horațiu Potra cu Călin Georgescu
Horațiu Potra, consilier local la Mediaș, este cunoscut pentru susținerea sa față de Călin Georgescu, candidat controversat la alegerile prezidențiale din 2024. Firmele lui Potra au fost deja percheziționate săptămâna trecută într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi încasat peste 7,2 milioane de dolari din Africa, fără a-i declara.

Aceasta este a doua intervenție majoră a procurorilor împotriva lui Potra în ultimele trei luni. În decembrie 2024, autoritățile au destructurat o grupare suspectată că plănuia să provoace panică în timpul unor proteste din București. Potra a fost reținut și anterior în cadrul unei manifestații de susținere a lui Călin Georgescu, iar fiul său a fost ridicat de poliție după ce asupra lui a fost găsită o armă.

Forțe implicate în operațiune
Pentru desfășurarea perchezițiilor, au fost mobilizați polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Capitalei.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile urmează să stabilească amploarea și impactul activităților desfășurate de gruparea condusă de Horațiu Potra.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ucraina cumpără două reactoare nucleare din Bulgaria pentru centrala de lângă România

Președintele Volodimir Zelensky a aprobat achiziționarea a două reactoare...

Tragedie în Macedonia de Nord: Cel puțin 51 de morți și 100 de răniți într-un incendiu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă...

Vremea se schimbă brusc: temperaturile scad cu peste 10 grade și revin ploile

După o zi de sâmbătă neobișnuit de caldă, duminică,...

Noile cărți de identitate aprind spiritele: Marcel Ciolacu, acuzat că folosește tema LGBTQ în scop electoral

Începând cu 15 martie, România va începe tipărirea primelor...