Percheziţie la domiciliul fiului unui fost şef al IJP, suspectat de fals, uz de fals şi înşelaciune

perchezitiiUn număr de 20 de persoane au fost conduse, vineri, la audieri în urma a 16 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţiştii prahoveni la mai multe adrese din judeţ, dar şi în Dâmboviţa, una dintre descinderi vizând locuinţa lui Florin Bach, fiul unui fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Iulian Bach.
Poliţiştii prahoveni au efectuat percheziţii în trei dosare, acţiunile vizând suspecţi de fals, uz de fals, înşelăciune şi furturi din locuinţe, faptele fiind comise de la începutul anului până în prezent, informează IJP Prahova.
Unul dintre aceste dosare este instrumentat de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti, un ploieştean fiind suspectat că în cursul acestui an ar fi falsificat documente conţinând datele de identificare ale unei societăţi comerciale, inducând astfel în eroare reprezentanţii unor agenţi economici cu ocazia achiziţionării unor bunuri şi servicii pe care ulterior nu le-ar fi achitat. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 5.000 de lei.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspectul este Florin Bach, fiul unui fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Iulian Bach. Percheziţia care vizează domiciliul acestuia este încă în derulare, au precizat sursele citate.
Florin Bach a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii ianuarie pentru înşelăciune, cu un prejudiciu stabilit la 2.800 de lei. Ulterior, Bach a fost eliberat din arest, magistraţii admiţând recursul formulat de acesta împotriva măsurii arestării preventive.
Surse din rândul anchetatorilor precizau, la acel moment, că Bach era cercetat în patru dosare penale, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea cu rea credinţă a bugetului societăţii pe care o administra şi reţinerea şi nevirarea către bugetul consolidat al statului a impozitelor cu reţinere la sursă, prejudiciul creat bugetului de stat, conform cercetărilor din cele patru dosare, fiind de 1,7 milioane de lei.
Poliţiştii prahoveni au efectuat, vineri, percheziţii în alte două dosare.
Astfel, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Dan Radu, a declarat că 14 persoane au fost conduse la audieri în urma a zece descinderi efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale la adrese din Prahova şi Dâmboviţa într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals.
Membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi că, de la începutul anului şi până în prezent, ar fi falsificat documente care atestă efectuarea de poliţe RCA şi vize de inspecţie tehnică periodică.
De asemenea, alţi suspecţi au fost conduşi la audieri în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii Secţiei Rurale numărul 5 Ceptura pe raza oraşului Mizil, într-un dosar privind comiterea mai multor furturi din locuinţe şi dependinţe, atât pe raza judeţului Prahova, cât şi a altor judeţe, printre bunurile sustrase fiind cazane din cupru şi unelte electrice.
Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 90.000 de lei, în prezent fiind efectuate cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.