Pensionarii militari din Călăraşi nu au mai pichetat sediul organizaţiei PDL

Data:

Aceştia sunt revoltaţi că primarul le-a modificat locul de desfăşurare a mitingului, fiind „aruncaţi” în curtea Instituţiei Prefectului

Vineri, 13 mai, între orele 10.00 – 14.00, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala 1 Călăraşi iniţia organizarea unei acţiuni de pichetare a sediului Partidului Democrat Liberal Călăraşi, din municipiul Călăraşi, acţiune la care a fost invitată şi presa.
Scopul declarat al sindicaliştilor militari era de a-şi manifesta protestul faţă de politica promovată de partidul de guvernământ PDL faţă de toate categoriile sociale din România.
„Protestăm pentru că PDL a desfiinţat democraţia, încălcând Constituţia şi legislaţia europeană. Au compromis valorile statului de drept prin repetate încalcări şi ‹‹forţări›› ale prevederilor Constituţiei, ale principiilor de drept unanim recunoscute şi respectate în lumea civilizată. Protestăm faţă de compromiterea administraţiei publice prin politizare excesivă şi demotivarea resursei umane. Protestăm faţă de decredibilizarea puterii judecătoreşti şi folosirea unor structuri ale Ministerului Public în scopuri politice: pentru compromiterea adversarilor politici şi pentru protecţia propriilor membrii de partid. Protestăm faţă de extinderea fără precedent a corupţiei şi dirijarea beneficiilor obţinute de pe urma acesteia către camarila din jurul PDL, atât la nivel central cât şi local. PDL este partidul care ne insultă într-un mod fără precedent! Sunt cei care ne-au umilit şi ne umilesc în continuare fără nici cea mai mică remuşcare! Sunt cei care au încercat şi încearcă să ne prostească zi de zi! Sunt cei care ne-au furat gradele militare. Ne-au făcut din militari în rezervă ‹‹asistaţi›› şi apoi ‹‹beneficiari››! Sunt cei care vor să ne taie orice legătură cu funcţiile activilor ca să nu beneficiem din 2012 de drepturile militarilor în rezervă din NATO. Vor să ne transforme într-o turmă dependentă de punctul de pensie, căzută pe nedrept pe umerii Casei Naţionale de Pensii. Sunt cei care ne desfiinţează statutul socio-profesional ca să nu mai avem dreptul nici la asistenţă medicală şi nici medicamente gratuite, drepturi garantate de o Lege cu standard NATO, dar pe care nu le-au asigurat niciodată. După ce ne-au insultat doi ani că avem pensii nesimţite, astăzi ne scot ochii cu arginţii lui Iuda, dând unora dintre noi, aleatoriu, câţiva arginţi în plus ca să ne spargă unitatea şi hotărârea de a lupta. Ei sunt cei care ne supun celor trei 3 R:
1. „Recalcularea“’, adică desfiinţarea ilegală, retroactivă a pensiilor aflate în plată;
2. „Revizuirea“, ca urmare a eşecului „recalculării“, ceea ce înseamnă renunţarea temporară la jumătate din suma pe care au vrut să ne-o fure; 3. „Regularizarea“, adică atingerea obiectivului iniţial, prin declararea drept foloase necuvenite la pensie, a sumelor primite în plus de unii şi impunerea la restituirea eşalonată începând cu anul 2012”, “, se arată într-un comunicat remis presei de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala 1 Călăraşi.
Cadrele militare vor ca, prin acţiunile lor sindicale, să reamintească faptul că militarii în rezervă nu se luptă pentru cuantumul pensiei, pe care au obţinut-o legal, corelat cu obligaţiile, riscurile şi privaţiunile la care au fost supuşi, ci se luptă pentru respectarea principiilor democraţiei constituţionale în România.

Deşi anunţaseră că această pichetare se va desfăşura în faţa sediului PDL Călăraşi, cadrele militare în rezervă au primit o nouă lovitură.

„(…) Domnul primar al Municipiului Călăraşi Ec. Nicolae Dragu, membru PDL, încălcând flagrant art.8 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a hotărât în absenţa noastră şi fără acordul nostru să modifice locul de desfăşurare a mitingului. Motivul a fost că Instituţia Prefectului este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi desfăşurarea acţiunii în locul solicitat de noi ar conturba campania de alegeri în PDL şi activitatea şcolară a Liceului Economic Călăraşi. Prin urmare, ne-a trimis în curtea interioară a Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi, departe de sediul partidului – stat PDL, într-un loc unde nu ne vede şi nu ne ascultă nimeni, unde mitingul nostru ar deveni inutil şi desuet !!! Iată, aşadar, cum ştie primarul municipiului să respecte dreptul constituţional la liberă exprimare. Iată cum, în ţara condusă de guvernul portocaliu, dreptul la protest este respectat de către un primar care îşi permite să îşi catalogheze concetăţenii cu apelativul „javrelor”. Ne întrebăm şi vă întrebăm, retoric: se teme primarul Dragu – colonel în rezervă, de altfel – că aprobând un miting de protest al militarilor în rezervă (actuali asistaţi), partidul portocaliu îi va retrage gradul oferit pentru serviciile aduse în campaniile electorale şi nu numai ??? Sau poate speră colonelul în rezervă Dragu, primar vremelnic al municipiului Călăraşi, că interzicându-ne nouă să ne exprimăm dezaprobarea pentru politica partidului stat PD-L, va fi recompensat cu gradul de general, asemenea primarului Onţanu ?!?”, se mai precizează în comunicatul Filialei 1 Călăraşi a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL