Pelerinaj cu sfintele moaşte pe străzile Olteniţei înaintea resfinţirii Catedralei „Sfântul Nicolae”

Cele mai citite

Articolul Pelerinaj cu sfintele moaşte pe străzile Olteniţei înaintea resfinţirii Catedralei „Sfântul Nicolae” este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

Sute de credincioşi au umplut, sâmbătă după-amiază, 18 mai, străzile oraşului Olteniţa, într-un cu sfintele moaşte şi icoane, cu ocazia resfinţirii bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”.

sf. ierarh nicolae
Cunoscută drept biserica de la centru, aceasta este actuala Catedrală protopopească. Enoriaşii au însoţit feţele bisericeşti pe tot parcursul procesiunii religioase, timp în care au fost săvârşite slujbe şi rugăciune pentru sănătate şi pace. Duminică, 19 mai, la Olteniţa, va avea loc slujba de târnosire a bisericii, oficiată de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi. La Olteniţa, Catedrala şi biserica Sf. Alexandru adăpostesc părticile din moaştele sfinţilor Ciprian, prăznuit pe 2 octombrie, Stelia)26 noiembrie), Sofronie(11 martie) şi Macarie(19 ianuarie). Biserica din Olteniţa este unul dintre lăcaşele de cult proiectate de arhitect Henrieta Delavrancea-Gibory. Aceasta este cea care a revoluţionat arhitectura românească prin ideile şi lucrările sale de secol XX. În prima linie a femeilor arhitect Henrieta Delavrancea-Gibory s-a născut la 19 octombrie 1897 şi a fost una din primele arhitecte din Bucureşti. Henrieta a fost fiica lui Barbu Ştefănescu Delavrancea şi soră a scriitoarei şi pianistei Cella Delavrancea. Alături de Horia Creangă, George Matei Cantacuzino şi Octav Doicescu, face parte din generaţia de arhitecţi care a avut o contribuţie importantă la formarea şcolii de arhitectură modernă românească.

adevarul.ro

Alte articole similare

Articolul Pelerinaj cu sfintele moaşte pe străzile Olteniţei înaintea resfinţirii Catedralei „Sfântul Nicolae” este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie