Pedepse blânde: Polițist acuzat de proxenetism, condamnat cu suspendare și trimis la bibliotecă

Data:

Polițistul Claudiu Leontin Delie, implicat în activități de proxenetism prin metoda „Loverboy” și gestionarea a patru bordeluri în Deva, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Alba-Iulia pe 20 noiembrie 2024. Sentința finală a fost mult mai blândă decât cea inițială: trei ani de închisoare cu suspendare și prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității.

În primă instanță, Tribunalul Hunedoara îl condamnase pe Delie la patru ani și patru luni de închisoare cu executare pentru proxenetism și fals în declarații. Totuși, decizia finală a Curții de Apel Alba-Iulia a redus pedeapsa, optând pentru suspendarea executării.

Astfel, Delie va presta muncă neremunerată la alegere între Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” din Deva și Primăria municipiului Deva.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2019, polițistul a folosit metoda „Loverboy” pentru a atrage mai multe tinere adulte, determinându-le să practice prostituția. Veniturile obținute din aceste activități nu au fost declarate, fapt care a condus și la acuzații de fals în declarațiile de avere.

Sentința lui Delie nu este un caz izolat în Hunedoara. Un alt polițist, cercetat pentru primirea unei sticle de vin drept mită, a fost sancționat pierzându-și locul de muncă. Și acesta a fost obligat să presteze muncă voluntară la bibliotecă.

Decizia de a aplica o pedeapsă cu suspendare în cazul unui polițist condamnat pentru proxenetism ridică semne de întrebare cu privire la severitatea măsurilor legale aplicate. Reacțiile publice și din mediul juridic s-au concentrat pe diferența dintre gravitatea faptelor și blândețea pedepsei.

Decizia de a trimite persoanele condamnate la muncă în biblioteci sau alte instituții publice continuă să fie văzută ca o măsură simbolică, care rareori reflectă gravitatea infracțiunilor comise.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL