Pe Autostrada A7 se va putea circula de la Focșani la Buzău chiar de anul acesta

Data:

Până la încheierea acestui an, se estimează că va fi posibilă circulația pe autostrada de la Focșani la Buzău. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Transporturilor în timpul unei vizite la Bârlad. Sorin Grindeanu afirmă că, până la finalul anului, vor fi finalizați mai mulți kilometri decât s-a anticipat inițial. Autostrada Moldovei, cel mai amplu proiect rutier aflat în desfășurare, implică o investiție de aproximativ 22 de miliarde de lei, majoritatea provenind din fonduri europene.

Tronsonul de autostradă între Buzău și Focșani se întinde pe aproape 83 de kilometri și este divizat în patru segmente. Întreaga rută include 23 de poduri și 3 pasaje peste calea ferată.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat: “Suntem optimiști că, până la sfârșitul acestui an, vom putea circula pe autostrada de la Focșani la Buzău și pe o parte din lotul de la Adjud. La prezentarea bugetului la finalul anului 2022, am promis că, în doi ani, vom pune în circulație minim 250 de kilometri, adică în 2023/2024. Astăzi, suntem undeva la 107 kilometri. Pot să vă asigur că săptămâna viitoare vom ajunge la 120 de kilometri, deoarece se mai finalizează 13-14 kilometri pe A0 Sud, iar la finalul anului, vom ajunge undeva spre 300, nu spre 250.”

Autostrada Moldovei, denumită A7, are o lungime de 319 kilometri și leagă Ploieștiul de Pașcani. Este unul dintre principalele proiecte de infrastructură ale României, fiind cel mai extins șantier rutier în desfășurare din țară. Proiectul este sprijinit și cu 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat: “Nu putem considera proiectul finalizat decât dacă construim și centurile orașelor importante din Moldova. Am constatat astăzi, împreună cu domnul ministru, că deja pe anumite porțiuni suntem la stratul doi. Trebuie să subliniez din nou: un bănățean a venit să ne construiască o autostradă în Moldova, chiar dacă Buzăul nu face parte din această regiune.”

Organizațiile care monitorizează progresul lucrărilor de transport susțin că termenul estimat este unul optimist.

Costul total al Autostrăzii Moldovei se ridică la aproximativ 22 de miliarde de lei, majoritatea finanțării provenind de la Comisia Europeană prin PNRR.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...