Paul Stănescu, preşedintele PSD/CJ Olt, ales printre “baronii regionali” ai lui Ponta

paul-stanescuPaul Stănescu (55 de ani), preşedintele filialei judeţene a PSD Olt, totodată, şi al Consiliului Judeţean de la Olt, a fost ales în cadrul lucrărilor Congresului PSD de la Bucureşti, în funcţia de vicepreşedinte regional al partidului. Din noua postură, el va răspunde, în afară de Olt, şi de judeţele limitrofe Dolj, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi.

S-au încheiat lucrările Congresului PSD, ce au adus o serie de noutăţi în cadrul partidului. Astfel, în afară de aşteptata realegere a lui Victor Ponta ca şi preşedinte al PSD, Liviu Dragnea a fost ales preşedinte executiv, iar Andrei Dolineaschi este noul secretar-general al partidului. Cu aceeaşi ocazie au fost aleşi vicepreşedinţii partidului la nivel naţional şi la nivel regional, aceasta în perspectiva noii împărţiri administrativ-teritoriale a ţării ce se anunţă a fi implementată ca urmare a proiectului de regionalizare elaborat de Liviu Dragnea.
Cei opt vicepreşedinţi naţionali ai PSD sunt, în ordinea voturilor: Niculae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.
Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, se numără, de astăzi, printre cei opt vicepreşedinţi ai partidului la nivel regional. Din noua postură, el va răspunde, în afară de Olt, şi de judeţele limitrofe – Dolj, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Alături de Stănescu, au mai fost aleşi în această funcţie următorii: Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Mircea Cosma, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Duşa şi Robert Negoiţă.
Nu în ultimul rând, tot la alegerile din sânul PSD de sâmbătă – 20 aprilie, a fost constituit şi un for de conducere destinat exclusiv femeilor. Acesta cuprinde cinci reprezentante cunoscute în partid, precum: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Lia Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea.
Stănescu, ales „baron regional” datorită rezultatelor de la alegerile din 2012
Interpelat telefonic, liderul PSD de la Olt a declarat că este măgulit de noua funcţie cucerită în urma alegerilor din 20 aprilie şi că acest lucru îl va ajuta să contribuie la dezvoltarea judeţului şi a zonei Olteniei. “Este o funcţie care mă onorează, desigur. Unul din avantajele noii funcţii este că mă voi întâlni săptămânal cu preşedintele Victor Ponta, şi, astfel, voi putea să îi aduc la cunoştinţă mai multe din problemele cu care noi ne confruntăm aici, la Olt, probleme pe care vor avea o şansă în plus faţă de până acum pentru a le soluţiona favorabil.  Ca şi proiecte prioritare pentru mine din noua funcţie de vicepreşedinte la nivel regional pentru judeţul Olt se află demararea şi, respectiv, finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului de judeţ Slatina, un Drum Expres Craiova – Balş – Slatina – Piteşti, sau centura ocolitoare a municipiului Caracal. Cu alte cuvinte, mă voi ocupa în mod special de modernizarea infrastructurii judeţului. De asemenea, am în vedere şi elaborarea unei strategii care să vizeze Dunărea pentru că ştim cu toţii că străbate mai multe din judeţele ţării, în special în zona noastră a Olteniei. Întotdeauna am spus că nu ne folosim la maximum de potenţialul pe care îl reprezintă acest fluviu şi o să încerc să remediez acest aspect”, a declarat Paul Stănescu. Liderul de la Olt al PSD a avut de partea sa mai multe atuu-uri, printre care s-au numărat rezultatele filialei judeţene obţinute în urma celor două runde de alegeri de anul trecut (opt parlamentari, primul loc pe ţară la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu cu prezenţă de 73,89 %, un număr de 73 de primării adjudecate din 112 la alegerile locale – inclusiv municipiile Slatina şi Caracal), dar şi la alegerile din martie a.c. pentru Primăria Slatina. Reamintim că Paul Stănescu şi-a adjudecat fără drept de apel un al doilea mandat consecutiv de preşedinte al PSD Olt în urmă cu două săptămâni.
Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published.