Patru turişti din Bucureşti, în pericol de moarte după ce s-au rătăcit în munții Bucegi

Patru turişti din Bucureşti, în pericol de moarte după ce s-au rătăcit în munții Bucegi

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa aflată la Baza de salvare montană Peştera a fost alertată, duminică, în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti.

Din cauza condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute, odată cu lăsarea întunericului aceştia s-au abătut de la traseul marcat, fiind greu de reperat în pădure, necesitând intervenţia promptă a salvatorilor.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turişti, muntele Tătaru, alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor şi a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiţi să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflaţi în dificultate.

O a două echipă, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30. Acţiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvamontiştii au ajuns la cabana Bolboci, unde aveau parcate autoturismele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.