Marin Neagu, primarul comunei Hotarele, găsit în conflict de interese

Date:

Patru primari ai unor comune din Maramureş, Bacău, Giurgiu şi Dâmboviţa au fost găsiţi în situaţie de conflict de interese de inspectorii de integritate. Doi dintre aceştia, care au încheiat contracte între instituţiile pe care le conduc şi firme la care sunt asociaţi rude de-ale lor, riscă pedeapsa cu închisoarea dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

masa-rotunda
Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Giurgiu şi pe cel de pe lângă Curtea de Apel Dâmboviţa în cazul primarilor a două comune din judeţele în care se află cele două instanţe. Edilii sunt acuzaţi că ar fi încheiat afaceri între primăriile pe care le conduc şi firme la care sunt asociaţi rude de-ale lor. Astfel, primarul comunei Hotarele din judeţul Giurgiu, este acuzat că, în calitate de primar, ar fi încheiat contracte de vânzare – cumpărare cu o societate reprezentată de fiul său şi la care soţia sa este asociat şi administrator unic. Prin încheierea contractului în valoare de 205.968 de lei, susţin reprezentanţii Agenţiei de Integritate, Neagu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Potrivit legii, primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele de gradul I. În aceeaşi situaţie de incompatibilitate se află şi primarul comunei Vulcana Pandele din Dâmboviţa. Acesta, spun inspectorii de integritate, a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare de 44.975 de lei, cu o societate în cadrul căreia sora sa este asociat şi administrator.

Cei doi primari care şi-au angajat copiii la primărie

În plus, primarul unei comune din Maramureş şi cel al unei comune băcăuane sunt acuzaţi de inspectorii de integritate că şi-ar fi angajat rude la Primărie. Astfel, fiul primarului din comuna maramureşeană Remetea Chioarului a fost angajat pe durată nedeterminată pe postul de inginer cadastru, iar fiica primarului din comuna Balcani aflată în judeţul Bacău a fost angajată referent debutant în cadrul instituţiei conduse de tatăl său.

adevarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...