Marin Neagu, primarul comunei Hotarele, găsit în conflict de interese

Data:

Patru primari ai unor comune din Maramureş, Bacău, Giurgiu şi Dâmboviţa au fost găsiţi în situaţie de conflict de interese de inspectorii de integritate. Doi dintre aceştia, care au încheiat contracte între instituţiile pe care le conduc şi firme la care sunt asociaţi rude de-ale lor, riscă pedeapsa cu închisoarea dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

masa-rotunda
Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Giurgiu şi pe cel de pe lângă Curtea de Apel Dâmboviţa în cazul primarilor a două comune din judeţele în care se află cele două instanţe. Edilii sunt acuzaţi că ar fi încheiat afaceri între primăriile pe care le conduc şi firme la care sunt asociaţi rude de-ale lor. Astfel, primarul comunei Hotarele din judeţul Giurgiu, este acuzat că, în calitate de primar, ar fi încheiat contracte de vânzare – cumpărare cu o societate reprezentată de fiul său şi la care soţia sa este asociat şi administrator unic. Prin încheierea contractului în valoare de 205.968 de lei, susţin reprezentanţii Agenţiei de Integritate, Neagu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Potrivit legii, primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele de gradul I. În aceeaşi situaţie de incompatibilitate se află şi primarul comunei Vulcana Pandele din Dâmboviţa. Acesta, spun inspectorii de integritate, a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare de 44.975 de lei, cu o societate în cadrul căreia sora sa este asociat şi administrator.

Cei doi primari care şi-au angajat copiii la primărie

În plus, primarul unei comune din Maramureş şi cel al unei comune băcăuane sunt acuzaţi de inspectorii de integritate că şi-ar fi angajat rude la Primărie. Astfel, fiul primarului din comuna maramureşeană Remetea Chioarului a fost angajat pe durată nedeterminată pe postul de inginer cadastru, iar fiica primarului din comuna Balcani aflată în judeţul Bacău a fost angajată referent debutant în cadrul instituţiei conduse de tatăl său.

adevarul.ro

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...