Patru jandarmi ialomiţeni decoraţi în Kosovo

Data:

Cei 70 de jandarmi români detaşaţi în Kosovo, în cadrul misiunii UE de menţinere a păcii, printre care se numără şi patru subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, au fost distinşi, săptămâna trecută, cu medalia „Common Security and Defence Policy” (CSDP), pentru aportul lor la politica de securitate şi apărare în zonă.

Subofiţerii jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa care au fost decoraţi sunt: plt. adj. Enache Mugurel, plt. Dumitraşcu Ştefan, plt. Simoiu George şi plt. Nedelcu Mihai, ultimii trei subofiţeri aflându-se la a doua participare la misiunea de menţinere a păcii din provincia Kosovo.

Medalia acordată jandarmilor din cadrul Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române reprezintă o recunoaştere a profesionalismului de care dau dovadă aceştia cu ocazia misiunilor executate în Kosovo.

Ceremonia de medaliere a celor 70 de jandarmi români a avut loc în baza Camp Charlie din oraşul Mitrovica, în prezenţa unei delegaţii a MAI, precum şi a unor reprezentanţi ai misiunilor EULEX şi KFOR.

Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române dislocat în Kosovo execută misiuni sub coordonarea Uniunii Europene, în cadrul EULEX Kosovo, după realizarea, în anul 2008, a transferului de responsabilitate între ONU şi UE.

Această misiune se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, respectiv contribuţia română la efortul de asigurare a păcii şi siguranţei în Europa. România participă la EULEX Kosovo cu 115 jandarmi şi 60 de poliţişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL