Patru firme ilfovene au prejudiciat cu doua milioane de euro bugetul de stat

Cele mai citite

Marfa confiscata de comisarii  Garzii Financiare din Ilfov
Marfa confiscata de comisarii Garzii Financiare din Ilfov

Bugetul de stat a fost perjudiciat cu o suma totala de doua milioane de euro de catre patru firme ilfovene. Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, firmele nu au platit TVA si impozit de profit aferente comercializarii unor produse importate din China, in perioada iulie – septembrie 2010.

Astfel, comisarii Garzii Financiare Ilfov, impreuna cu angajatii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, au descins la doua depozite din judetul Ilfov, unde au descoperit marfuri pentru care nu existau documente justificative legale, informeaza www.financiarul.ro.

Din primele verificari a reiesit ca cele patru firme au intocmit in perioada mentionata facturi de vanzare marfuri catre diferite firme si persoane fizice fictive si la valori mult mai mici decat cele de piata, scopul acestor operatiuni fiind de a se realiza descarcarea marfurilor si inregistrarea unor pierderi contabile astfel incat sa se evite plata obligatiilor catre bugetul statului.

In urma inspectiei facute de comisarii Garzii Financiare Ilfov au fost gasite cantitati uriase de marfuri: 128.200 bucati sosete, peste 3.000 de trotinete, mai mult de 2.100 de skateboard-uri, aproape 30.000 de castroane ceramica, 8.700 bucati de ghete pentru femei, 16.800 de colanti pentru femei, 1.200 de bucati de ghete pentru copii, 4.000 de pulovere, 10.800 sepci, 3.000 de lanturi pentru biciclete, 5.400 de briceaguri si alte obiecte.

Ca urmare a celor constatate, s-a dispus indisponibilizarea marfurilor depozitate si inaintarea unei sesizari penale Directiei Nationale Anticoruptie pentru inceperea cercetarilor privind savarsirea unor fapte de evaziune fiscala, precum si fals si uz de fals.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie