Patru femei din Galati, retinute pentru tranzactii imobiliare ilegale

Cele mai citite

19 persoane inselate de asa-zisi "agenti imobiliari"
19 persoane inselate de asa-zisi "agenti imobiliari"

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au retinut patru femei, ce detineau functia de administrator la agentii imobiliare.

Acestea sunt acuzate ca au oferit ilegal la vanzare apartamente proprietatea fondului locativ de stat, inseland 19 persoane cu suma totala de 1,7 milioane lei si 38.500 euro.

Totodata, femeile sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat DIICOT, acestea au indus in eroare 19 persoane, cu ocazia intermedierii unui numar de 28 de antecontracte de vanzare-cumparare a unor apartamente.

Astfel, femeile identificau persoane avand o situatie materiala precara, titulare de contracte de inchiriere a unor apartamente proprietatea fondului locativ de stat, carora le propuneau sa valorifice apartamentele respective prin intermediul agentiilor imobiliare. Contactau apoi persoane interesate sa achizitioneze imobilele, carora le propuneau preturi avantajoase pretinzand si incasand pentru intermediere, avansuri in numerar.

Dupa ce luau banii si incheiau antecontracte de vanzare-cumparare, inculpatele ofereau acelasi imobil spre vanzare si altor persoane, de la care incasau avans in numerar. Ulterior, inculpatele invocau diferite motive pentru a nu perfecta contractul de vanzare-cumparare.

In aceasta modalitate, inculpatele au produs un prejudiciu in valoare totala de 1.769.300 lei si 38.500 euro.

Procurorii DIICOT au propus instantei arestarea preventiva a inculpatelor pentru o perioada de 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie