Patronul hotelului Hestia, Hristache Geambazi, cunoscut ca Itu, arestat preventiv pentru sechestrare de persoane

Cele mai citite

În dimineața zilei de 19 mai, polițiștii din cadrul IPJ Călărași l-au arestat pe Hristache Geambazi, cunoscut ca Itu, în urma unei anchete penale în care este acuzat de sechestrare de persoane și acte de violență privative de libertate.

Informația a fost confirmată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, Silviu Mihea, care a precizat că există o cercetare penală care a fost transferată de la poliție către Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași.

Într-un comunicat de presă emis, reprezentanții IPJ Călărași au declarat că doi bărbați au sechestrat o persoană pe care au amenințat-o și au agresat-o fizic. La data de 19 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 3 percheziții domiciliare în municipiul Călărași, la persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de amenințare, lipsire de libertate și lovire sau alte violențe.

Concret, două persoane în vârstă de 38 și 54 de ani ar fi amenințat un bărbat într-un local public, ulterior l-ar fi privat de libertate și l-ar fi agresat fizic.

În timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii au confiscat mai multe bunuri care sunt relevante pentru acest caz.

De asemenea, au fost executate două mandate de aducere, iar persoanele au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru a fi audiate. Ulterior, în urma probelor administrate, s-a dispus reținerea lor pentru 24 de ore. Aceștia au fost transferați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, iar dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași.

Pe surse, aflăm că în mijlocul acestui caz ar exista o relație extraconjugală între Ruxandra Geambazi, Laurențiu Mihalcea și Geambazi Petruș, în vârstă de 38 de ani. Toți trei lucrează în cadrul ADR Sud Muntenia. Petruș fiind nepotul patronului de la Hestia Hotel.

Cei doi suspecți l-au sechestrat și agresat fizic pe Laurențiu Mihalcea după ce au aflat despre relația lui extraconjugală cu Ruxandra Geambazi, soția nepotului lui Hristache Geambazi, cunoscut ca Įtu.

Prin ordonanța procurorului de caz datată 19.05.2023, s-a dispus inițierea acțiunii penale împotriva suspecților Geambazi Hristache și Geambazi Petruș. Geambazi Hristache este suspectat de comiterea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „amenințare”, în timp ce Geambazi Petruș este suspectat de „lipsire de libertate în mod ilegal” și de complicitate la infracțiunea de „lovire sau alte violențe”.

Aceste informații sunt în conformitate cu datele oficiale disponibile furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași.

Pe data de 17.05.2023, aproximativ la ora 17:00, în timp ce se aflau într-un restaurant din municipiul Călărași, controlat de acuzatul Geambazi Hristache, acesta din urmă a amenințat persoana vătămată, Mihalcea Laurențiu, cu violențe fizice și chiar cu luarea vieții. Aceste amenințări au indus o stare profundă de temere persoanei vătămate, determinându-l să părăsească restaurantul.

Ulterior, ca o continuare a acțiunilor violente menite să intimideze persoana vătămată, Geambazi Hristache și Geambazi Perus s-au deplasat la domiciliul acestuia. Acolo, ei i-au solicitat să urce în autoturismul condus de ei și, fără consimțământul său, l-au dus către pădurea situată pe malul brațului Borcea, cu intenția de a se răzbuna.

Pe parcursul călătoriei cu autoturismul, inculpatul Geambazi Hristache a adresat mai multe amenințări deosebit de violente, dându-i astfel persoanei vătămate impresia că intenționează să o înece în brațul Borcea.

 În plus, a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona capului, provocându-i leziuni care necesită îngrijiri medicale timp de 3-4 zile, conform documentelor medico-legale.

Aceste fapte descrise mai sus au determinat procurorul de caz să propună arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie