Paradă militară de amploare, dedicată Zilei Naţionale, în Ialomiţa

Data:

1 Decembrie Slobozia (127)1 Decembrie Slobozia (140)1 Decembrie Slobozia (194)1 Decembrie Slobozia (137)1 Decembrie Slobozia (148)1 Decembrie Slobozia (156)1 Decembrie Slobozia (164)Ziua Naţională a României a fost marcată, în acest an, printr-o multitudine de acţiuni organizate în municipiul Slobozia, printre care şi o paradă militară, prima de o asemenea amploare.
Manifestările au început cu prezentarea onorurilor militare şi intonarea Imnului Naţional al României, fiind continuate de tradiţionalul ceremonial militar şi religios la Monumentul lui Mihai Viteazul, fiind depuse şi coroane de flori.
Cu acest prilej, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (I.J.J.) Ialomiţa, colonel Nicolae Parepa, în calitate de comandant al Garnizoanei Slobozia şi organizator al paradei, a înmânat diplome de onoare mai multor veterani de război, oficialităţi şi invitaţi.
De asemenea, un ofiţer şi doi subofiţeri din cadrul I.J.J. Ialomiţa au fost avansaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim.
Astfel, pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitatea profesională, căpitan Tudorache Ion a fost înaintat la gradul de maior, iar sergent major Stoica Gabriel Nicuşor şi sergent major Iliescu Jean, la gradul de plutonier.
La parada militară, care s-a desfăşurat pe itinerariul Gară – Bulevardul Unirii – Bulevardul Cosminului – Bulevardul Matei Basarab, au participat sute de  jandarmi, ofiţeri şi subofiţeri, subunităţi şi tehnică de luptă din cadrul fiecărei arme din structurile militare şi cele cu statut special din judeţ, fiind aplaudaţi la scenă deschisă de sutele de persoane prezente la eveniment.
Primii care şi-au prezentat tehnica de luptă şi intervenţie au fost cei de la  I.J.J. Ialomiţa, aceştia mândrindu-se cu autoturisme de intervenţie Subaru Forester, autospeciale de intervenţie Volkswagen Transporter şi autospeciale de patrulare şi intervenţie Dacia Logan.
Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa au prezentat un autoturism de transport la intervenţie VW Touareg, o autospecială de descarcerare Mercedes, o ambulanţă de prim-ajutor Mercedes, o autospecială de lucru cu apă şi spumă Iveco Magirus, o autoscară mecanică Roman, o autospecială de lucru cu apă şi spumă Renault, un autocamion de transport efective şi o barcă pneumatică pentru salvare-evacuare.
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a participat la paradă cu o autospecială de intervenţie pirotehnică, iar cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa cu o autospecială de poliţie rutieră Volkswagen Passat 2800, două motociclete de patrulare  a Poliţiei Rutiere B.M.W. 850 RT, două autospeciale de intervenţie rapidă Mercedes Vito, şi cu autolaboratorul criminalistic Mercedes Sprinter.
De asemenea, la paradă a participat şi Serviciul Public Poliţia Comunitară Slobozia cu trei motoscutere de patrulare şi intervenţie, o autospecială de intervenţie Renault şi două autospeciale de patrulare şi intervenţie Dacia Logan.
Şi elevii de la liceele din Slobozia au organizat o defilare pe acelaşi traseu, formând grupuri ce reprezentau zone ale ţării, precum Transilvania, Ţara Românească şi Moldova
Manifestările au continuat în Piaţa Revoluţiei din municipiu, unde Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Consiliul local Slobozia au organizat diverse programe artistice, recitaluri de poezii, piese de teatru susţinute de elevi în care se evocau momentele de la 1 Decembrie 1918, toate acestea îmbinate cu cântece populare susţinute de artişti din Slobozia.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Luni se deschide porțiunea de autostradă dintre Glina și Vidra

Din 15 aprilie, începând cu ora 14:00, o nouă...

Un urs a fost observat în localitatea Ciolpani

Sâmbătă dimineață, locuitorii din Ciolpani și Snagov, au primit...