Panoramă spectaculoasă pe Skybridge, între Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia

Cele mai citite

Turnurile Gemene Petronas, cunoscute și sub numele de Suria KLCC, sunt două clădiri impresionante din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Ele sunt unele dintre cele mai faimoase simboluri ale țării și au devenit un punct de referință iconic în peisajul urban al orașului.

Turnurile Gemene Petronas au fost finalizate în anul 1998 și au fost proiectate de către arhitectul argentinian Cesar Pelli. Fiecare dintre cele două turnuri are o înălțime de 452 de metri și este format din 88 de etaje. Întreaga structură este construită din beton armat, iar fațada este acoperită cu o învelișură de oțel și sticlă.

O caracteristică distinctivă a turnurilor este podul lor de legătură, numit podul Skybridge. Acest pod se află la etajul 41 și la o înălțime de aproximativ 170 de metri de la sol. Skybridge oferă o priveliște impresionantă asupra orașului și este deschisă pentru turiști, care pot urca în turnuri pentru a admira panorama spectaculoasă.

Turnurile Gemene Petronas au fost construite pentru a găzdui sediul companiei petroliere malaeziene Petronas, iar în prezent mai găzduiesc și alte companii și organizații. În plus, ele adăpostesc și un centru comercial de lux, Suria KLCC, care oferă o varietate de magazine, restaurante și atracții turistice.

De-a lungul anilor, Turnurile Gemene Petronas au devenit un simbol al progresului și modernității Malaeziei. Ele sunt apreciate pentru arhitectura lor impresionantă, precum și pentru rolul lor în promovarea turismului în Kuala Lumpur. O vizită la Turnurile Gemene Petronas este una dintre principalele atracții turistice ale orașului și oferă o experiență memorabilă pentru vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Parcul din Drăgănești-Olt devine plin de viață

Un proiect nou a fost demarat în orașul Drăgănești-Olt. Parcul din localitate va fi modernizat, cu investiții în facilități...

Alte articole din aceasta categorie